Da Vinci'nin yaptığı ilk eser bulundu

Da Vinci'nin yaptığı ilk eser bulundu

Leonardo Da Vinci'nin yaptığı ilk eser bulundu. İtalya'da uzmanlar, Leonardo da Vinci'nin hayatta kalan en eski çalışmalarını bulduklarını iddia etti.

Uzmanlar, 3 yıllık bir araştırmanın sonucunda tablodaki '1471' tarihini keşfettiler. Da Vinci'nin 18 yaşında iken yapmış olduğu resmin, bilinen en eski sanat eseri olabileceğine inanıyorlar.

Roma'da düzenlenen basın toplantısında İtalyan Rönesans ustasının çini üretmek için dedelerinin sahip olduğu bir çömlek fırını kullandığını düşündükleri için üç farklı laboratuvarda incelendiğini açıkladılar. Resim üzerinde Profesör Ernesto Solari ve analiz için el yazısı uzmanı Ivana Bonfantino birlikte çalıştı. Resimdeki kodları birleştirdiklerinde tablodaki mesajda “Ben, 1452'de doğan Leonardo da Vinci, 1471'de kendimi Archangel Gabriel olarak temsil ettim.” mesajının olduğunu söylediler. Archangel Gabriel isimli tablonun bir kopyası Roma'nın Leonardo da Vinci Deneyim Müzesi'nde sergileniyor. Öte yandan Da Vinci'nin geçen sene 450.3 milyon dolarlık rekor fiyatla satılan “Salvator Mundi” resminin gerçekliği hakkındaki tartışmalar hala devam ediyor.