Eski vekil kitaplarını imzalıyor...

Eski vekil kitaplarını imzalıyor...

Eski milletvekillerinden Ahmet Sırrı Özbek Ankara İMGE Kitabevinde son romanı NAMEKAN- Baba İshak’ın Uzun Yürüyüşü ve diğer kitaplarını okuyucuları, sevenleri için imzalayacak.

CHP’de uzun yıllar yöneticilik yapan eski milletvekili Ahmet Sırrı Özbek 7 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 14:00'dan itibaren Ankara İMGE Kitabevinde son romanım NAMEKAN- Baba İshak’ın Uzun Yürüyüşü ve diğer kitaplarını imzalayacak.

Özbebek, tüm kitap dostlarını imza gününe davet ederek, "ben orada olacağım, sizleri de beklerim" dedi.

NAMEKAN- Baba İshak’ın Uzun Yürüyüşü arka kapağında şu ifadeler yer alıyor:

Baba İshak ve yoldaşlarının hikâyesi,
doğdukları yerde ölemeyenlerin
hikâyesidir aynı zamanda...

 

Baba İshak’tan yaklaşık bin yıl önce, onun yaşadığı topraklarda, Samsatlı Lukianos yaşadı… İroniyi edebi bir silah olarak çağın tanrılarından krallarına varana değin, bütün muktedirlerine doğrulttu. Edebi oklarına hedef olanlar iflah olmadılar... 
"Palavracılardan, şarlatanlardan, yalancılardan, kibirli kişilerden nefret etmeyi meslek edindim. Bu ahlaksızlar sürüsünden tiksiniyorum. Gerçeğin, namusluluğun, basitliliğin ve sevilenle yakın ilişkisi bulunan her şeyin dostluğunu seçtim,” diyordu. 
Bin yıl sonra zulüm ironiyle def edilemeyecek boyutlara gelmişti ve Baba İshak bedenini mazlumların kılıcı haline getirdi... Doğduğu toprakların bereketiyle ve her milletten her inançtan takipçileriyle isyan eden Baba İshak’ın eşitlik çığlığını A. Sırrı Özbek günümüze taşımış.
Tarihin karanlık dehlizlerinde gizlenmiş gerçekleri, usta bir anlatıcının kurgusuyla tamamlamış.
Lukianos’un bilgeliği, Baba İshak’ın itiraz ve direniş ruhuyla...

A. SIRRI ÖZBEK KİMDİR ?

Ahmet Sırrı Özbek, 1950 yılında Adıyaman’ın Kâhta İlçesinde doğdu. Erzurum Eğitim Enstitüsünü bitirdikten sonra değişik yerlerdeki orta öğretim kurumlarında bir süre fizik-kimya öğretmenliği yaptı. Daha sonra Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirerek avukat oldu.

Özbek, Avukatlık hayatının yanında uzun süre siyasetle de uğraştı. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra 17. Dönem HP Adıyaman Milletvekili seçildi. Bir kaç dönem aradan sonra bu kez 14 Kasım 2002 yılında 22. Dönem CHP İstanbul Milletvekili olarak TBMM’de milletvekili olarak çalıştı.

Eğitim ve siyaset çalışmalarına yazarlığı da ekleyen Sırrı Özbek, Kökünü Arayan Çınar, Tosbağa Avcısı, adında iki öykü kitabı yazdı. 2013 yılında ise Faili Meçhul Bebek Kitabı yayınlandı. Taammüden, Yele Yazılan Yazılar, Hasut adlı kitapları da bulunan Özbek, 2017'de de NAMEKAN- Baba İshak’ın Uzun Yürüyüşü isimli kitabını okuyucuları ile buluşturdu.