Eurovision şarkıcımız Şebnem Peker, müzik öğretmeni olarak Milas'a atandı

Eurovision şarkıcımız Şebnem Peker, müzik öğretmeni olarak Milas'a atandı

Eurovision'a 'Söyle' şarkısıyla damga vuran müzisyen Şebnem Paker, müzik öğretmeni olarak Muğla Milas'a atandı.

1997 yılında Eurovision Müzik Yarışması'nda 3. olan Şebnem Paker, Muğla'nın Milas ilçesindeki Kırcağız Ortaokulu'na müzik öğretmeni olarak atandı.

ekran-goruntusu-2023-08-25-184441.png

MİLAS’A ATANDI

2018’den itibaren Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi’nde Bireysel Ses Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan Şebnem Paker, Milas’a atandı. Şimdilerde Soner Odabaş ile mutlu birlikteliğini sürdüren ve iki çocuk annesi olan Paker, Kırcağız Ortaokulu’nda müzik öğretmeni olarak göreve başladı.

ŞEBNEM PAKER KİMDİR?

Şebnem Paker 20 Temmuz 1997 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Lise eğitimini Haydarpaşa Lisesi’nde tamamlayan Paker İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Gitar Bölümünde eğitim gördü.

1996 yılında Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Şan Bölümünü kazanan Paker, aynı yıl Eurovision Şarkı Yarışması'nın Türkiye elemelerini "Beşinci Mevsim" adlı parça ile kazanarak ülkeyi temsil etme hakkını elde etti. “Beşinci Mevsim” şarkısı ile Oslo’da düzenlenen yarışmada 12. oldu.

ekran-goruntusu-2023-08-25-184445.png

1997 yılında Şebnem Paker ulusal elemelere Grup Etnik ile katıldı ve müziği Levent Çoker'e, sözleri Mehtap Alnıtemiz'e ait olan "Dinle" adlı parça ile katılarak yeniden birinci oldu. Aynı yıl Dublin’de düzenlenen Eurovision yarışmasında üçüncü olmayı başardı. Böylece Türkiye’ye ilk önemli dereceyi aldırmayı başardı.

Şebnem Paker 22 Temmuz 1997 tarihinde “Dinle” şarkısını ilk ve tek albümü yaptı.

1998 yılında TRT’nin Eurovision Türkiye finallerine bir kez daha katıldı ve her geçen sene Eurovision'da daha başarılı bir sonuç elde etme düşüncesini dile getirdi. Fakat o yıl Tarkan Tüzmen'in seslendirdiği "Unutamazsın" adlı şarkı ile yarışmada Türkiye'yi temsil etti.