“Ev Yapımı?” Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde

“Ev Yapımı?” Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde

Mask-Kara Tiyatrosu ve Komşuda Tiyatro'nun ortak çalışmasıyla sahnelenecek olan "Ev Yapımı?" adlı tiyatro oyunu, Dünya Prömiyerini 28 Eylül’de Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirecek. Cumartesi Anneleri’nin kayıp çocuklarını, kadın cinayetlerini, kadının emeğinin sömürüsüne dayanan düzeni ve tüm bunlara sessiz kalarak gizli gizli utanç duygusu yaşayan kadınları anlatan oyun, Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Mask-Kara Tiyatrosu ve Komşuda Tiyatro'nun ortak çalışmasıyla sahnelenecek olan "Ev Yapımı?" adlı tiyatro oyunu, Dünya Prömiyerini 28 Eylül’de Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirecek.

Oyun, Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan "Ev Yapımı?" oyunu; “Annelik gerçekten kutsal mıdır, eğer kutsalsa sadece kendi çocuğuna yetecek sevgiye, şefkate, merhamete annelik denilir mi? Yoksa bazı anneler kutsal değil midir? Cennet annelerin ayakları altındaysa çocuğunun kemiklerini arayanlara ne vaat edilir? Çenelerin kapanması vicdanları susturmaya yeter mi? O çocukların kayıp kemikleri kayıp vicdanlara batar mı?” sorularına sahneden cevap arıyor.

Oyundaki 3 kadın karakter "Seda, Müge ve Zahide", Cumartesi Anneleri’nin kayıp çocuklarını, kadın cinayetlerini, kadının emeğinin sömürüsüne dayanan düzeni ve tüm bunlara sessiz kalarak gizli gizli utanç duygusu yaşayan kadınları anlatıyor. Karakterler, oyun boyunca vicdanlarıyla çatışırlar. Yıllardır çocuklarının kemiklerini arayan anneler sokaktayken, lüks villalarda, yüksek rezidanslarda, hatta korunaklı sitelerin konaklarında dahi temiz aşkların, masum anneliklerin ve kutsal evliliklerin imkansızlığına inananların çırpınışlarını, gülerek, eğlenerek izleyeceksiniz.

Yazan : Şenay Tanrıvermiş

Yöneten : Hülya Karakaş

Oyuncular : Ebru Üstüntaş, Makbule Meyzinoğlu, Hülya Karakaş, Ayşenur Nuhoğlu, Mert İşcan