Fatma Girik doğum gününde yeniden 'Şoför Nebahat' olacak

Fatma Girik doğum gününde yeniden 'Şoför Nebahat' olacak

Yeşilçam efsanesi Fatma Girik'in 75'inci yaş günü 'Şoför Nebahat' temasıyla kutlanacak. Girik, 47 yıl önce filmde kullandığı 1952 yapımı aynı model otomobilin direksiyonuna geçecek.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, ‘Yeşilçam’a Saygı’ etkinlikleri kapsamında Fatma Girik’in 75’inci yaş gününü kutlamaya hazırlanıyor. Girik’in bundan 52 yıl önce Şoför Nebahat filminde rol aldığı İzzet Günay ile yıllar sonra bir araya gelecek. Derneğin Kadıköy’deki binasında 10 Aralık Pazar günü ‘Nice Mutlu Yıllara, Şoför Nebahat Abla’ adıyla düzenlenecek etkinlikte, filmdeki bazı sahneler canlandırılacak. Etkinlikte ayrıca, dolmuş durağında kesilecek pastayla Fatma Girik’in hem 75’inci yaş günü, hem de Yeşilçam’daki 60’ıncı yılı kutlanacak. Filmde oyuncu olarak yer alan Sami Hazinses’e ait unutulmaz ‘Şoför Nebahat’ şarkısını, 47 yıl önce Münir Özkul adına stüdyoda seslendiren Feridun Güçlü akordeonuyla yaklaşık yarım asır sonra yeniden söyleyecek.

Etkinlikte, geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan ve ‘Şoför Nebahat’ serisinin 1960’lı yıllarda çekilen ilk filminin başrol oyuncusu Sezer Sezin de anılacak.

1970 yılında Süreyya Duru'nun yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği “Şoför Nebahat” filminde Fatma Girik, babasından kalan taksiyle, yaşam mücadelesi vererek ailesinin geçimini sağlamaya çalışan güçlü bir kadını canlandırmıştı.