Ferhat Tunç, 35. sanat yılını Berlin'de kutladı

Ferhat Tunç, 35. sanat yılını Berlin'de kutladı

Ferhat Tunç, 35. sanat yılını Berlin'de kalabalık bir kitleye hitap ettiği konserle kutladı. Konsere müzisyenler, milletvekilleri ve gazeteciler de katıldı.

Sanatçı Ferhat Tunç, 35. sanat yılını başkent Berlin'de düzenlediği bir konserle kutladı. Atze Theater Salonunu hıncahınç dolduran dinleyiciler, sanatçının hayatını anlatan “Tarih Bize İyi Davranmadı” belgeselini izledikten sonra, yakın tarihimizi anlatan, Türkçe, Kürtçe ve Ermenice söylenen ezgilerle devam etti. 

'ŞAN, ŞÖHRET DEĞİL, İNSANLIK DEĞERLERİ...'

Salonu dolduran kitleyi selamlayan sanatçı, “Büyük acıların yaşandığı bir ülkenin sanatçısı olmak zordur. Bu zorlu yolculukta bana eşlik ettiğiniz için size minnettarım. 35 yıllık sanat hayatımda gerçeklerin sesi olmaya çalıştım. Şan, şöhret, mal, mülk sahibi olmak yerine, insanlık değerlerini savunmak adına onurlu bir yaşamın insanı oldum. Bugün bu onurla sizlerin karşısındayım" dedikten sonra, “Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan” adlı, sözleri Pirsultan Abdal’a ait eseri seslendirdi. 

DOSTLARI DA SALONDAYDI

Salonu dolduranların arasında sanatçının hayatına katkı sunmuş yakın dostları da vardı. Amerikalı Müzisyen Darnell Summers ve eski ATİF Başkanı Osman Uludağ; Berlin Eyalet Milletvekili Hakan Taş sanatçıyı bu özel gününde yalnız bırakmadı. Berlin’de siyasi partı ve kurum yöneticileri de sanatçının 35. yılını kutlamak için salondaydı. Berlin Cemevi dedelerinden Dersimli Pir Mahmut Yıldız da konseri izleyenler arasındaydı.

AHMET KAYA'YI UNUTMADI

Tunç, ara vermeden 2 saat boyunca şarkılarıyla yakın tarihi hatırlattı. 60'ıncı yaş günü nedeniyle dostu Ahmet Kaya’yı da unutmadı ve 1993 yılında Berlin’deki anılarını anlatırken, salonu gülümsetti. Ardından 'Bahtiyar' şarkısını dinleyicilerle birlikte söyledi. 

'EŞİME ÇOK ŞEY BORÇLUYUM'

Konserin 2,5 saatin sonundaki finali de görkemliydi. Tunç, sahneye "30 yıllık hayatım, arkadaşım" diyerek eşi Sevgi’yi davet etti. Bu zorlu mücadelede eşine çok şey borçlu olduğunu belirtti. Sonra sırayla Can Dündar, Milletvekili Hakan Taş, Amerikalı Müzisyen Darnell Summers, eski ATİF Başkanı Osman Uludağ, HDK Temsilcisi Mehtap Erol ve konserin tüm organizasyonunu üstlenen Dersimli İş Kadını Zerif Karabulut’u sahneye davet etti. Her birinin Ferhat Tunç ile ilgili mesajları vardı. 

Konser, kitleyle birlikte seslendirilen "Çav Bella" şarkısıyla son buldu.