Ferhat Tunç'un karar duruşması Salı günü görülecek

Ferhat Tunç'un karar duruşması Salı günü görülecek

Ferhat Tunç için 9 yıla kadar hapis cezası istenilen, karar duruşması 25 Eylül'de görülecek.

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında 'örgüt propagandası' suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması görülecek.
 
Duruşma, 25 Eylül Salı günü, saat 11.00'da İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
 
Tunç, Twitter hesabı üzerinden, Kobanê'de IŞİD çetelerine karşı mücadele edenleri ve yine bu mücadelede yaşamını yitiren Aziz Güler'i andığı; Abdullah Öcalan'la görüşülmesini istediği; Rojava Demokratik Özerk Yönetimi'nin Norveç'in başkenti Oslo'da temsilcilik açtığını kutladığı için yargılanıyor.
 
Tunç'un 'zincirleme şekilde terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1 yıl 10 aydan 9 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
 
'SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM, HEM DE DAHA GÜR SESLE...'
 
Ferhat Tunç, "Sanatçılardan insanın umudunu, kederini yok sayması değil, bunu duyması, sahiplenmesi, bir biçimde ifade etmesi ve yeni olanaklar için ilham vermesi beklenmelidir" diyerek, suçlamaları kabul etmediğini, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Tunç, şunları da ifade etti: "Bir süredir biz şanssız olabiliriz ama böyle karanlık zamanların kalıcı olma şansı da yok. Bu zamanları sinerek, susarak değil, inandığım her ne varsa onları daha gür seslendirerek geçirmeye kararlıyım. Bunun için ne bir hapis cezası ne de ölüm tehditlerinin karşılığı olabilir."
 
Sanatçı Ferhat Tunç, duruşması için dayanışma çağrısında da bulundu.