Game Of Thrones'in yıldızından anlamlı çağrı

Game Of Thrones'in yıldızından anlamlı çağrı

Peter Dinklage, hayvanseverliği ile gönülleri fethetti. Yıldız, kendinize güvenmiyorsanız diziden özenip huski almayın diyor.

PETA’ya göre artık hayvan seçimi bile Game Of Thrones’dan ilham alıyor. Westeros’un kuzey kısmında bulunan süper zeki ve büyük Direwolves adıyla bilinen huskiler dizide öyle etkileyici ki, pet shoplardan alınan hayvan sayısı giderek artıyor. Asıl sorun ise talebin yoğun olması değil, bakımlarının zorluğu fark edildiğinde hayvanların barınağa atılması.

Bu probleme bir son vermek adına dizide Tyrion Lannister karakterini canlandıran Peter Dinklage, PETA ile ortak çalışmalara başladı. Geçtiğimiz Salı günü Game Of Thrones hayranlarına bu sorumluluğu taşıyamayacaklarsa hayvan edinmemeleri konusunda uyarıda bulunan bir açıklama yaptı:

“Game Of Thrones’un muhteşem fanları direwolvesların popüleritesinden etkilenerek gidip birer tane satın almanızı anlıyoruz. Bu sadece ufacık bir yuvaya hasret bir şekilde barınak ve sokakta bekleyen binlerce köpeği incitmiyor aynı zamanda geçici bir heves ile alınan huskilerin kısa bir süre sonra barınağa bırakılmasına da sebep oluyor. Bu konuda daha duyarlı olmanızı temenni ederiz.”

PETA, "101 Dalmaçyalı", "Beverly Hills Chihuahua", "Legal Blonde" ve "Men In Black" 'te görülen köpeklerin, köpek satışlarında artışlara sebep olduğunun ve 2017'de huskiler ile aynı problemin ortaya çıkmasının üzerinde duruyor.