Game of Thrones'un final bölümü Türkiye'de çekilecek

Game of Thrones'un final bölümü Türkiye'de çekilecek

Game of Thrones dizisi önümüzdeki yıl final sezonu ile ekrana dönecek.

Frpnet'te yer alan habere göre, 8. ve final sezonu için bir yıl ara vereceklerini açıklayarak serinin takipçilerini hem üzen hem de beklentilerini yükselten yapımcılar David Benioff ve D.B. Weiss ise çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Bu sırada da ülkemiz izleyicileri için sevindirici bir haber geldi.

Yayınlanmadığı dönemde dahi hakkında sayısız haber çıkan Game of Thrones’tan sızan son bilgi ise özellikle Türk izleyicileri yakından ilgilendiriyor: Dizinin final sezonunun bazı bölümlerinin Türkiye’de çekileceği öğrenildi.

Kapadokya ve Mardin gibi Anadolu topraklarının tarihi dokusunu yansıtan yerlerin Game of Thrones’un final sezonu için çok uygun olduğunu düşünen yapımcı D.B. Weiss’in, "Bu bölgelerde çekilecek yerlerin Westeros’ta nereyi yansıtacağını görmek için sabırsızlanıyoruz doğrusu" dedi.  D.B. Weiss, konuyla ilgili şunları söyledi;

"Türkiye’nin geçmişi ve tarihi dokusu, George R.R. Martin’in de hikayeyi yaratırken ilham aldığı yerlerden birisi. Yapım ekibimizin de bölgeyle ilgili yaptığı incelemelerde bu tarihi dokunun çekimlerimiz için harika alanlar oluşturacağını farkettik. Final sezonunda izleyicileri çok farklı yerlere götüreceğimiz doğru ve Anadolu toprakları bunlardan birisi olacak."

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise, “Dünyanın en çok izlenen dizilerinden birinde kendi topraklarımızı tüm dünyaya gösterecek olmaktan çok mutluyuz. Ayrıca Türk halkının ve ülkemizden bazı oyuncuların da yan roller ve figüran olarak dizide yer alacak olması bizi mutlu etti.” dedi.