Game of Thrones’un son sezonu için resmi açıklama

Game of Thrones’un son sezonu için resmi açıklama

Game of Thrones dizisinin 8. sezonu için HBO Başkanı Casey Bloys yayın tarihi açıklaması yaptı.

Dünya çapında izleyici kitlesi olan Game of Thrones dizisinin hayranları, sekizinci sezonunun başlayacağı tarih merakla bekleniyor.

Final sezonu olarak ekrana gelecek olan sekizinci sezonun tarihiyle ilgili ilk resmi açıklama geldi.

HBO Başkanı Casey Bloys, 2019 olarak tahmin edilen yayın tarihini doğrulayarak 2019’un ilk yarısına işaret etti. Televizyon Eleştirmenleri Birliği’nin basın turunda konuşan Bloys, kesin bir tarih vermedi.

Deanerys Targanyen’i (Khaalesi) canlandıran Emilia Clarke bir röportajında, "Dizinin final sezonu için 2019’a kadar neden beklememize kesinlikle değecek. Bu hem dizi ekibi hem de izleyiciler için zor süreç. Fakat son sezonun senaryosunu okudum. Öyle büyülendim ki bir an önce evden çıkmak istedim. Üç saat sonra geri döndüğümde hala okudukları sindirememiş ve onların etkisinden çıkamamıştım" demişti.

Altı bölümden oluşacak olan sekizinci sezonda ‘çok acıklı ve beklenmedik’ ölümler yaşanması bekleniyor.

‘OYUNCULAR KENDİ ÖLÜMLERİNE AĞLADI’

HBO’nun dizilerden sorumlu Başkan yardımcısı Francesca Orsi, Kudüs’te düzenlenen INTV konferansında katılımcılara, oyuncuların canlandırdığı karakterlerin akıbetlerini okuduklarında masaya iyice sokularak ağladıklarını belirterek şunları söylemişti: “Daha önce hiçbir oyuncu dizinin senaryosunu görmemişti. Okuduklarında ise her biri kendi ölümü yüzünden moral olarak çöktü. Final senaryosunda son birkaç kelime hepsini gözyaşlarına boğdu. En sonunda dizinin finali 15 dakika boyunca alkışlandı.”

BUGÜNE KADAR Kİ EN BÜYÜK SAVAŞ SAHNESİ

ntv.com’un haberine göre, dizinin yardımcı yönetmeni Jonathan Quinlan de bugüne kadarki en büyük savaş sahnesini çektiklerini duyurarak, Instagram üzerinden paylaştığı fotoğrafta bu destansı savaş sahnesi için Kuzey İrlanda’da 55 gece üst üste çekim yaptıklarını ve 11 hafta boyunca 3 farklı mekanda yapılan çekimlerin ardından televizyon tarihinde daha önce görülmemiş bir savaş sahnesi çektiklerini ifade etmişti.