Genç oyuncu İlter Kapıcı: Büyünün peşindeyim

Genç oyuncu İlter Kapıcı: Büyünün peşindeyim

Son günlerde tiyatro sahnesinde usta isimlerle birlikte ve beyaz camda sıklıkla görmeye başladığımız isimlerden biri İlter Kapıcı… 'Bazıları Sıcak Sever' ismiyle sinemaya uyarlanan Sugar, Türkçe ismiyle Balım Müzikali’nin muhteşem kadrosunda yer alan genç oyuncu, son olarak Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisiyle ekranlarda da boy gösterdi.

Oyunculuğun mektebinden gelen İlter Kapıcı,  1987 yılında Ankara doğumlu. Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikal Tiyatro Bölümü’nde eğitim gördü. 

Görsellik üzerinde fazla duruluyor

Televizyon ve dizi piyasasında da yer alan oyuncu,  “Seyirci talebi doğrultusunda çoğunlukla benzer çizgide hikâyeler kısır bir döngü yaratıyor. Ayrıca görsellik üzerinde de çok fazla duruluyor. Yakışıklı erkek, güzel kadın kavramı yüzeysel bir şekilde seyirciye malzeme olarak sunuluyor” diyor. 

Tiyatro kökenli oyuncuların dizi piyasasında yer almasıyla ilgili de yorumda bulunan Kapıcı “Ülkemizde her ne kadar dizi piyasasını eleştirsek de, sağladığı maddi kazanımdan ötürü birçok isim, tiyatro ve sinemada kendi projelerini geliştirebiliyorlar. Bu, zaman zaman daha cesur ve nitelikli işlerin çıkmasına, bazen de seyircilerin sırf dizide gördükleri kişiyi izlemek uğruna salonu doldurmasına kadar işi vardırıyor” yorumunu yapıyor. 

“Gelecekte en çok yapmak istediğim şeyler arasında, müzik ve tiyatronun iç içe bulunduğu multidisipliner işler var” diyerek geleceğe yönelik planlarını paylaşan Kapıcı, “Nitelikli şeylerin ve büyünün peşindeyim” diyor.