Genç yazarın ilk eseri ‘Umay’ın Kaderi’  raflarda

Genç yazarın ilk eseri ‘Umay’ın Kaderi’ raflarda

Genç yazar Seherhan Kızmaz'ın ‘Umay’ın Kaderi’ adlı romanı raflarda yerini aldı.

Yurt Haber Merkezi

Genç yazar Seherhan Kızmaz’ın ilk eseri olarak karşımıza çıkan ‘Umay’ın Kaderi’ adlı roman Karakum Yayınevi etiketiyle okurların beğenisine sunuldu. Kitap, okuyucuları geçmiş ve gelecek arasında muhteşem bir maceraya tanıklık etmeye davet ediyor.

KİTABIN KONUSU

450’li yıllarda, bugünkü Macaristan topraklarında yaşayan Umay’ın tacı Prof. Ryan’ın asistanı olan Türk kızı Seren’dedir. Profesör tacı incelemek için alır. Evinde incelerken kazara elini keser, kan; tacın üstüne damladığında, Ryan’ın önünde bir dehliz açılır. Meraklı Prof. dehlizden içeri adımını atınca bin 500 yıl öncesine gider ve kendisini Umay’ın ülkesinde bulur. Amerika’ya dönmek istediğinde, parmağından akan kanı tacla buluşturur. Sonra gidiş gelişler devam eder, Umay Amerika’ya gelir.

Yıl 2070’tir. Maceralar birbirini takip ederken, okuyucu kendini adeta olayların ortasında bulur.

Yazar Seherhan Kızmaz, ele aldığı konuları tarihin genel akışına ters düşmeyecek şekilde baştan sona kadar mantık hatası yapmadan okuyucularıyla paylaşıyor. Türklüğüyle övünenlerin gururla okuyabilecekleri, hatta okumaları gereken bir roman olma özelliğini taşıyan eser hayal ürünü bir olayı anlatsa da tarihi gerçekler de malzeme olarak kullanılıyor. Tarihte Türklerle ilgili yanlış bilgilere de zaman zaman gönderme yapılarak asıl gerçeklere de yer veriliyor.