GOT'un 'Khal Drogo'su, tecavüz şakası için özür diledi

GOT'un 'Khal Drogo'su, tecavüz şakası için özür diledi

Game of Thrones'taki Khal Drogo karakteriyle ünlenen Jason Momoa, 6 yıl önce yaptığı tecavüz gafı için sosyal medyadan özür diledi.

Momoa, 2011’de Game of Thrones dizi ekibiyle beraber katıldığı San Diego’daki Comic Con adlı söyleşide, “Bildiğim kadarıyla bilim kurgu ve fantastik tarzlarını seviyorum çünkü yapabileceğiniz çok şey var. Örneğin birinin dilini ağzından çıkartıp çekmek ve (Emily Clarke'ı göstererek) güzel kadınlara tecavüz etmek gibi” cevabını vermişti. Dizide Momoa'nın canlandırdığı Khal Drogo ile Clarke'ın canlandırdığı Daenerys Targaryen karakteri arasında tecavüz sahnesi geçiyor.

Ünlü Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'in tecavüz skandalı bağlamında şakanın tekrar gündeme gelmesiyle Jason Momoa bayağı tepki çekti.

Momoa, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, “O gün kendime izin verdiğim duygusuz ifadeler yüzünden kendimle ilgili son derece hayal kırıklığı yaşıyorum. En samimi özürlerimin o yaralayıcı ifadeleri geri getiremeyeceğini biliyorum. Tecavüz ve cinsel tacizler her birimizi etkileyebilir. Gerçekten çok onur kırıcı ifadelere yer verdim. Bu kabul edilemez ve ben bu ifadelerimden dolayı derin özürlerimi sunarım” dedi.