Güneşin sofrasına 'OHAL' yasağı

Güneşin sofrasına 'OHAL' yasağı

Genco Erkal ve Tülay Günal'ın İstanbul Kadıköy Lisesi bahçesinde Mahmut Paşa konağında sahnelediği açık hava tiyatrosu ''Güneşin Sofrasında Nazım ile Brecht oyunu'' OHAL sonrasi güvenlik tedbirleri gerekçesiyle iptal edildi.

YURT Gazetesi-Burak Tunç/ İstanbul Kadıköy Lisesi Okul Aile Birliği, Dostlar Tiyatrosu’na gönderdiği bir yazı ile etkinlik için yapılan sözleşmenin yasal zorunluluktan dolayı feshedildiğini duyurdu. Okul Aile Birliği, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Emniyet ve Güvenlik Tedbirleri konulu yazısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazılarına istinaden sözleşmeyi feshettiğini belirtti.

AKP -OHAL yasaklıyor


Usta oyuncu Genco Erkal "Güneşin Sofrasında Nazım ile Brecht oyunu''nun yasaklanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'Her Gün Yeni Baştan' adlı oyunumu en son 1981'de Kenan Evren yasaklamıştı. Tam 35 yıl sonra Güneşin Sofrasında Nazım ile Brecht'i AKP- OHAL yasaklıyor" diye konuştu.




Güneşin Sofrası devleri buluşturuyor


Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği ve oynadığı Güneşin Sofrasında Nâzım ile Brecht adlı oyun, 20. yüzyıl edebiyatının iki önemli ismi Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht’i Güneşin Sofrasında buluşturuyor. Bir müzikal söyleşi tadındaki eserde, aralarında Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca, Edip Akbayram gibi isimlerin de bulunduğu usta müzisyenlerin besteleri de yer alıyor.

Genceo Erkal sosyal medyada şu açıklamayı kamuoyu ile paylaştı: