'Hikayesi olan kadınlar festivali' Mersin'de!

'Hikayesi olan kadınlar festivali' Mersin'de!

'Hikayesi Olan Kadınlar Festivali'nde Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları'nda (TORTEK) eğitim gören kursiyerler ürünlerini beğeniye sunacak.

 Mersin'in merkez Toroslar İlçe Belediyesi ile Anka Üreten Kadın Derneği işbirliğinde el emeği ürünleri festivali düzenlenecek. Bugüne kadar 26 branşta 17 binden fazla kişinin meslek sahibi olduğu Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları'nda (TORTEK) eğitim gören kursiyerler ürünlerini, 'Hikayesi Olan Kadınlar Festivali'nde beğeniye sunacak.

7- 16 Temmuz tarihleri arasında Forum Alışveriş Merkezi'nde düzenlenecek festivalin tanıtım toplantısı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Anka Üreten Kadın Derneği Başkanı Devrim Kocabaş'ın katılımıyla yapıldı. Festivalin kadınlara önemli destek olacağını belirten Başkan Tuna, şunları söyledi:

''İşsiz insanlarımıza çare olamazsanız, orada mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturma şansınız yok. Kadınlarımıza meslek öğreterek üreten elleri oluşturuyoruz ama, bir ürününün geçirdiği süreç, üretim, ambalaj ve pazarlamadır. Zaman zaman kermesler düzenleyerek kadınların ürettiklerini pazarlamaya gayret ediyoruz ama bu noktada eksiklerimiz var. O eksiği de festivalle gidereceğiz. Ürünlerin sergileneceği stantların yanı sıra sosyal ve sanatsal etkinliklerle de dikkat çekeceğiz ve farkındalık oluşturacağız."

Festivalde ahşap boyama, cam füzyon, el sanatları, resim, gümüş takı işlemeciliği gibi pek çok alandaki ürünler yer alacak. Kursiyerler ürünlerini hem sergileyecek hem de satışını yapabilecek.