İşte Oscar kazanan Shape Of Water!

İşte Oscar kazanan Shape Of Water!

Oscar'ın bu yılki kazananları görkemli bir törenle duyuruldu. Akademi Ödülleri töreninde 13 dalda aday olan Shape Of Water dört dalda ödül sahibi oldu.

KONUSU 

Masalsı hikayeleriyle öne çıkan yönetmen Guillermo del Toro, bu defa Soğuk Savaş dönemi Amerika'sının 1962 dolaylarında geçen The Shape of Water ile karşımıza çıkıyor. Çalıştığı gizli ve yüksek güvenlikli hükümet laboratuvarında Elisa (Sally Hawkins) izole bir hayata kapanıyor. Elisa'nın hayatı, kendisi ve meslektaşı Zelda (Octavia Spencer) gizli bir deney keşfettiğinde sonsuza dek değişir. Suyun içindeki tuhaf bir canlı ile karşı karşıya geldiğinde Elisa yalnızlığının aşkla birlikte kaybolduğunu fark eder. Oyuncu kadrosunda Michael Shannon, Richard Jenkins, Michael Stuhlbarg ve Doug Jones gibi isimlerin yer aldığı filmin senaryosu del Toro dışında Vanessa Taylor’ın kaleminden çıkma.

OYUNCU KADROSU

Sally Hawkins
Sally Cecilia Hawkins, 1976 yılında Londra, İngiltere'deki Lewisham hastanesinde, çocuk kitapları yazarları Jacqui ve Colin Hawkins’in kızları olarak dünyaya geldi. İngiliz ve İrlanda kökenlidir. Hawkins, Londra'nın güneydoğusunda, Greenwich'de büyüdü. Dulwich'deki James Allen Kız Okulu'na gitti. 1998'de Royal Academy of Dramatic Art okulundan mezun oldu. Hawkins'in tiyatro gösterileri arasında Much Ado About Nothing (2000), A Midsummer Night's Dream (2000), Misconceptions (2001), Country Music (2004) gibi yapımlar yer aldı. 2004 yapımı Layer Cake'de (2004) Slasher olarak da rol aldı. İlk büyük televizyon rolü, 2005'te BAFTA tarafından aday gösterilen BBC draması Fingersmith'te Susan Trinder karakteriyle oldu.

Michael Shannon
Michael Corbett Shannon, Lexington, Kentucky'de doğdu ve büyüdü. Shannon’ın profesyonel kariyeri Chicago'da başladı. İlk rolü Illinois Tiyatro Merkezi'nde "Winterset" oyunuyla oldu. Daha sonraki yıllarda Steppenwolf, The Next Lab ve Red Orchid Theatre gibi şirketlerle sahnede çalışmaya devam etti. Daha sonra Londra'ya taşındı ve Londra'nın West End'inde "Woyzeck", "Killer Joe" ve "Bug" gibi yapımlarda sahne aldı. Diğer filmleri arasında Curtis Hanson’ın yönettiği 8 Mile (2002); Vanilla Sky (2001) ve Tigerland (2000) gösterilebilir.

YÖNETMENİ

Guillermo del Toro
Guillermo del Toro, 9 Ekim 1964'te Guadalajara Jalisco, Meksika'da dünyaya geldi. Katolik büyükannesi tarafından yetiştirilen del Toro, gençlik yıllarında film yapımına ilgi duydu. Daha sonra, efsanevi Dick Smith'in (The Exorcist (1973)) makyaj ve efektleri hakkında bilgi edindi ve kendi kısa filmlerini yapmaya çalıştı. 21 yaşındayken del Toro ilk filmi olan Dona Herlinda and Her Son'ı (1986) çekti. Del Toro yaklaşık on yılını makyaj denetçisi olarak geçirdi ve 1980'lerin başında kendi şirketi olan Necropia'yı kurdu. O sırada Meksika televizyon programlarını yapmış ve yönetmiş ve film yapımını öğretmiştir. del Toro, Cronos (1993) filmiyle Meksika'da dokuz ödül kazandı ve ardından Cannes'daki Uluslararası Eleştirmenler Haftası ödülünü aldı. Bu başarıyı takiben del Toro, Mira Sorvino'nun oynadığı ilk Hollywood filmi Mimic'i (1997) üstlendi. Mimic (1997) üzerinde zorlu bir Hollywood stüdyosu ile çalışırken talihsiz deneyimler yaşadı ve kendi üretim şirketi The Tequila Gang'ı kurmak için Meksika'ya döndü.

Sonraki del Toro, İspanyol iç savaş hikayesi olan El espinazo del diablo (2001) filmiyle geri döndü. Film hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından başarılı bulundu ve del Toro Hollywood'u bir kez daha denemeye karar verdi. 2002'de Wesley Snipes’lı vampir filmi olan Blade II'yi (2002) yönetti. Del Toro, en sevdiği aktörlerinden Ron Perlman'ın oynadığı bir başka başarılı çizgi roman filmi Hellboy (2004) ile Blade II'yi (2002) bir araya getirdi. Del Toro'nun önceki evliliğinden iki kızı var ve Los Angeles ile Toronto'da yaşıyor.