James Cameron, yeni ‘Terminator’un sunumunda Putin'den alıntı yaptı

James Cameron, yeni ‘Terminator’un sunumunda Putin'den alıntı yaptı

ABD’li yönetmen James Cameron, ‘Terminator’ serisinin 6. filmin sunumunda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözlerinden alıntı yaptı.

The Hollywood Reporter’in Youtube kanalında yayınlanan videoda, Cameron’a yapay zekanın geleceğiyle ilgili soru soruluyor. Ünlü yönetmen, birçok kişinin bu alandaki teknolojik gelişmeleri büyük bir heyecanla izlediğini ama baştaki öforinin yerini şüpheciliğin aldığını söyledi.
Cameron, “Putin geçenlerde, yapay zekayı mükemmelliğe ulaştıran ülkenin tüm dünyaya hükmedeceğini söylemişti” dedi.

Bazı uzmanların, insanın doğasından dolayı yapay zekayı kontrol edemeyeceği yönündeki görüşlerine de dikkat çeken yönetmen, “Her bir ülke, yapay zekayı silaha dönüştürmeden yana bir argüman bulur. Sonucunu kendiniz düşünün” diye konuştu.

Rus lider Putin, eylül başlarında yaptığı bir açıklamada, küresel liderliğin ayrılmaz olarak yapay zeka alanındaki başarılarla bağlantılı olduğunu belirterek, “Yapay zeka, sadece Rusya değil tüm dünyanın geleceği. Burada devasa fırsatlar ve bugün tahmin edilmesi zor olan tehditler var. Bu alanda lider olacak ülke dünyanın efendisi olacak” demişti.