Karşıyaka Sivas’ı andı: ‘Yanık Zaman Madımak’

Karşıyaka Sivas’ı andı: ‘Yanık Zaman Madımak’

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 24 yıl önce Sivas Madımak’ta katledilen sanatçı ve aydınları özel bir tören ve tiyatro oyunuyla andı. ‘Yanık Zaman Madımak’ başlıklı oyun, katliamın yıldönümü olan 2 Temmuz’da, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

YİTİRİLEN CANLAR ANISINA

Karşıyaka Belediyesi’nin 2 Temmuz Anma Etkinliği, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Adil Bozkurt’un yazdığı, Zekeriya Hocalar’ın yönettiği oyunda Karşıyaka Belediye Tiyatrosu oyuncularının yanı sıra Öykü Tiyatro Topluluğu’ndan Bilgehan Oğuz, Narlıdere Umut Tiyatrosu’ndan Orhan Demir ve Güzelbahçe Belediyesi’nden Servet Özden de konuk oyuncu olarak sahne aldı. Dekoru, kostümleri, müzikleri ve koreografisiyle seyirciyi 2 Temmuz 1993’e götüren oyun ile Madımak Oteli’nde katledilen canlar anıldı.

CANLI TANIĞI ANLATTI

Tiyatro gösterisi öncesinde, bir de anma programı gerçekleştirildi. Törene, olaylar sırasında Madımak Oteli’nde bulunan ve sadece birkaç saniye farkla kurtulan Şair ve Yazar Zeki Büyüktanır konuşmacı olarak katıldı. Büyüktanır, ateşin düştüğü yerde yaşananları anlattı, dinmeyen çığlığın sesi oldu.  

“UNUTTURMAYACAĞIZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Sivas katliamı, Türkiye’nin üzerinde kara bir lekedir. Gericilerin yaptığı bu katliam insanlığa karşı bir suçtur ve asla zaman aşımına uğrayamaz. Madımak’ta yaşananları asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu duruşumuzu her zaman göstermeye ve yitirdiğimiz canları anmaya devam edeceğiz” dedi.