Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali bu sene Ankara'da

Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali bu sene Ankara'da

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali” 15. kez Ankara Devlet Tiyatrosu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Dünyada ve Türkiye'de oynanan çocuk oyunlarından oluşan “Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali” Ankara'da minik sanatseverlerle buluşacak. Festival 24 Nisan tarihinde Ankara Devlet Tiyatrosu'nda başlayacak.

Türkiye’den 14, yurt dışından 10 olmak üzere toplam 24 farklı oyununun sahneleneceği festivalde; Romanya, Arjantin, Kazakistan, İsviçre, KKTC, Bulgaristan, Hırvatistan, Rusya ve Almanya-Romanya ortak yapımı 9 yabancı grup ve Türkiye’den Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Antalya, Sivas, Van, Erzurum ve Trabzon Devlet Tiyatroları ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tiyatroları 11 farklı sahnede 205 temsil vererek festivalin tarihi rekorunu kıracak. 

Ayrıca; kukla, gölge oyunu, dans tiyatrosu, opera ve bale, müzikal gibi farklı tekniklerin de kullanılacağı festivalde, çocuklar için atölyelere de yer verilecek.