Müjdat Gezen: Türkiye'nin en çok gülmeye ihtiyacı var

Müjdat Gezen: Türkiye'nin en çok gülmeye ihtiyacı var

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Müjdat Gezen'in üstlendiği, Sadık Şendil'in yıllarca önce yazdığı ‘7 Kocalı Hürmüz’ adlı müzikal ilk gösterisini dün akşam TİM Show Center’da  özel davetlilere sergiledi.

Barış CAN / YURT

Türk mizahının önemli isimlerinden Sadık Şendil’in kaleme aldığı “7 Kocalı Hürmüz” müzikali, müthiş kadrosu ve Müjdat Gezen’in yorumuyla ilk oyununu  TİM Show Center’da özel davetlilere sergilendi. Müjdat Gezen'i yakın arakadaşı Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ve gazeteci dostu Yılmaz Özdil yalnız bırakmadı.

İzlemeye gelenlerin arasında; "İlker Başbuğ, Sevil Başbuğ, Yılmaz Özdil, Hülya Özdil, Mustafa Alabora, Ayşegül Dinçkök, Hamdi Alkan, Selen Görgüzel Alkan, Şevket Çoruh, Emre Kongar, Orhan Topçuoğlu, Ebru Cündübeyoğlu, Güçlü Mete, Betül Demir, Halit Kıvanç, Alp Navruz,  Nurseli İdiz, Selen Koçer, Bilgün Dereli, Ayça Erturan" gibi isimler yer aldı.

Türk sineması ve Türk tiyatrosu için oldukça önemli bir yazar olan Sadık Şendil’in kaleme aldığı ‘7 Kocalı Hürmüz’, Müjdat Gezen’in yapımcılığı ve yönetmenliğinde, önemli isimlerden oluşan oyuncu kadrosu ve Barış Dinçel imzalı görkemli dekoruyla önümüzdeki dün akşam TİM Maslak Show Center’da özel davetlilere sunuldu.

Birce Akalay’ın Hürmüz’ü canlandırdığı müzikalde; İlker Ayrık, Yonca Evcimik, Suzan Kardeş, Ömür Arpacı ve Mehtap Ar gibi sinema, TV ve tiyatro sahnelerinin sevilen isimleri yer aldı. 65 kişilik dev kadro izleyicilere keyifli zaman geçirtti.

Müjdat Gezen oyundan önce davetlilere kısa bir konuşma yaptı. Türkiye'nin karanlık günlerden geçtiğini belirten Gezen "Türkiye'nin en çok gülmeye ihtiyacı var" dedi. 

Okul yıllarını anlatan Gezen "Bu müzikali Sadık Şendil ve Atilla Özdemiroğlu anısına gerçekleştiriyoruz. Bu oyun Şendil’in en iyi oyunlarından biridir. Hikâyesi nedeniyle Türkiye’de sıklıkla ele alınan, klasikleşmiş bir başyapıt haline gelmiştir. Sadık Şendil’le çok fazla birlikte çalışma imkânımız oldu. 7 Kocalı Hürmüz’ onun bana vasiyetidir. Yerine getirebildiğim için mutluluk duyduğum bir çalışma oldu." dedi.

Sahnenin dekoru için izleyicilerden özel alkış izleyen Gezen "Dekor tasarımı Barış Dinçel tarafından yapıldı. Gerçekten tüm detayları ile incelikli bir işçilik ve muazzam bir çalışma ortaya çıkardı. Dekor çift taraflı olarak kullanılabilecek şekilde hazırlandı. Döner sahne teknolojisini etkin bir şekilde kullanabileceğimiz bir çalışma düzeni oluşturuldu." ifadelerini kullandı.

Anlatıcı rolüyle Barış Taşkın, Hürmüz'ü canlandıran Birce Akalay, Safinaz rolüyle Yonca Evcimik, Bekçi Memo rolüyle Can Bana oyunculukları ile büyük beğeni topladı