Mülteci çocuklardan 'barış türküleri'

Mülteci çocuklardan 'barış türküleri'

Savaştan kaçan sığınmacı çocuklar ve ailelerinin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için ilk kez İzmir’de oluşturulan "Dünya Mülteci Çocuk Korosu" konser verdi. Yaşları 8 ile 12 arasında değişen 25 Suriyeli çocuk sahne aldı. Gecede projeye desteği nedeniyle gazetemiz İzmir Temsilcisi Özgür Tuğrul'a plaketini CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke takdim etti.

Konak Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen "Bestelerle Barışa Yolculuk" adlı konsere, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Zeynep Altıok Akatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, ilçe belediye başkanları, uluslararası temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu anlamlı geceye Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmaması gözlerden kaçmadı.

“SİYASET İNSANA DOKUNMAKTIR”

CHP Grup Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke , koroyu hazırladığı için müzik eğitmeni Dayanç'a teşekkür  ederek “Siyaset insanlara dokunarak yapılır. Bu gece bunun en güzel örneğini gördük. Sığınmacı çocuklarımız, burada öğrendikleri ve seslendirdikleri barış şarkılarını bir gün kendi ülkelerinde seslendirecek ve biz o zaman kazanmış olacağız” dedi.

Projeye destek sağlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da projenin mimarı Müzik Eğitmeni Muharrem Dayanç ile birlikte, Memik Oğlan türküsünü söyledi. 

“SORUNLARI MÜZİKLE ANLATIYORUZ”

Projenin mimarı Müzik Eğitmeni Muharrem Dayanç “Toplumun dezavantajlı kesimlerinin sorunlarına dikkat çekmek için sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyoruz ve bunları müzikle anlatıyoruz” diye konuştu. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da savaşın durması ve barışın dünyaya hakim olabilmesi için Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

Antakya Medeniyetler Korosu’nun da mülteci çocuklara eşlik ettiği konserde Arapça, Türkçe, İngilizce ve Fransızca şarkılar seslendirildi.
 Bir Dünya Bırakın, Hayat Bayram Olsa ve Güzel Günler Göreceğiz şarkılarına salondakiler de eşlik etti.

Mülteci çocukların korosunun ardından, Şef Rengim Gökmen yönetiminde, dünyaca ünlü Piyanist Gülsin Onay’ın eşliğinde, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası sahne aldı. 

YURT'A ANLAMLI ÖDÜL

Gecenin sonunda, geceye katılan ve destek veren kuruluşlardan olan Yurt Gazetesi adına Özgür Tuğrul’a plaketi CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke takdim etti.