Müthiş serginin tüm geliri Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı'na bağışlanacak

Müthiş serginin tüm geliri Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı'na bağışlanacak

Fotoğrafçı Niko Guido’nun 2013 yılında kurduğu Fotoğraf Gezginleri grubu üyeleri bugüne kadar 30'un üzerinde fotoğraf gezisi gerçekleştirdi, yurt içinde ve yurt dışında 30 sergi açtı. 'Yeryüzünün tanıkları' sergisinde, dünyanın dört bir yanında çektikleri fotoğrafları sergileyecek olan grup, serginin tüm gelirini Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na bağışlayacak.

500 kişiden oluşan grubun 14 Şehir Rio, Tokyo, Buenos Aires, Benİstanbul2014, 2015, 2016, A Day in Berlin, Dublin ve İstanbul365Gün adlı kitapları çıktı. Küba, Sevilla, İsfahan, New York ve Kudüs kitapları ise 2018 yılında çıkacak.

“From İstanbul to Amsterdam” projesi televizyon belgeseli olarak yayınlanan grubun fotomaraton projesinin bazı şehirleri de belgesel film olarak çekildi.

Bugüne kadar Roma, Lizbon, Moskova, Barselona, İstanbul, Berlin, Dublin, Sevilla, İsfahan, New York ve Kudüs fotomaratonlarını gerçekleştiren Fotoğraf Gezginleri’nin hedefinde 2018 yılında Budapeşte fotomaratonu bulunuyor.

Fotoğraf Gezginleri 2017 yılında Laos, Kamboçya, Vietnam, Venedik, Midilli, Peru, Bolivya gezilerini gerçekleştirmiş olup 2018 yılında ise Hindistan ve Tanzanya seyahatlerini planlıyor.

Fotoğraf Gezginleri, uluslararası fotoğraf yarışmalarında da Türkiye’yi başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

Kısa zamanda 50’ye yakın madalya ve 70 civarında mansiyon ile ödüllendirilen grup 2018 yılında da yarışmalara katılmaya devam edecek.

Fotoğraf Gezginleri'nin 5. yılında açacağı 30. serginin adı “Yeryüzünün Tanıkları”. Dünyanın dört bir yanında çektikleri fotoğrafları sergileyecek olan grup, serginin tüm gelirini Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı'na bağışlayacak.

Caddebostan Kültür Merkezi'nde yarın yani 10 Aralık Pazar günü 15:00'da açılacak olan sergi 17 Aralık 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Adres: Caddebostan Kültür Merkezi
Caddebostan Mahallesi, Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11 34728
Kadıköy / İstanbul