Nazım Hikmet anmasında izdiham

Nazım Hikmet anmasında izdiham

Şişli Belediyesi'nin düzenlediği Nazım Hikmet Ran'ın 116. doğum yılı etkinliğine binlerce kişi akın etti. Salonun yetersiz kalmasından dolayı içeriye alınmayan yurttaşlar böyle küçük bir salonda böyle büyük bir organizasyonun yapılmasından dert yakınınca, salona alımlar başladı.

Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'ndeki Nazım Hikmet anmasına binlerce kişi akın etti. Memleket hasreti ile Moskova'da yaşamını yitiren Nazım Hikmet'in doğum yılı etkinliği için tahsis edilen salonun 600 kişilik kapasitesi olmasına rağmen bin 200 kişilik rezervasyon yapılınca vatandaşların bir çoğu içeriye alınmadı. Salona alınmayan vatandaşlar ıslıklarla, alkışlarla belediyeyi protesto etti. Salon tıklım tıklım dolarken kalabalık dışarıya taştı. Şişli Belediye Başkanı Hayri inönü ve eşi salona ön kapıdan giremedi. Vatandaşlar böyle küçük bir salonda böyle büyük bir organizasyonun yapılmasından dert yakındı. Protestolardan sonra salona alımlar başladı.

Öte yandan bugün saat 11.00'da şairin ülkesinden ayrıldığı son nokta olan Tarabya'da artık gelenekselleşen ''Nazım'a Karanfiller'' etkinliği gerçekleştirildi. 

Saat 20'00'da ise Şişli Belediyesinin düzenlediği etkinliğe Genco Erkal ile Tülay Günal'ın ''Yaşamaya Dair - Bursa Cezaevinden Mektuplar'' müzikli gösterisi sunulucak.