Osman Yaşar'ın 100 Milyonluk Araba kitabı tanıtıldı

Osman Yaşar'ın 100 Milyonluk Araba kitabı tanıtıldı

OSES Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yaşar, OSES’in hikayesini Murat Şahin’in editörlüğünde CERES Yayınları’ndan çıkan ‘100 Milyonluk Araba’ kitabıyla ölümsüzleştirdi.

OSES Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yaşar, OSES’in hikayesini Murat Şahin’in editörlüğünde CERES Yayınları’ndan çıkan ‘100 Milyonluk Araba’ kitabıyla ölümsüzleştirdi.

25 yılda seyyar tezgahlardan Türkiye’nin sayılı lezzetlerinden biri haline gelen OSES Çiğköfte’nin hikayesi, onlarca insandan dinlenerek kitap haline getirildi. ‘100 Milyonluk Araba’ adıyla yayınlanan kitabın lansmanı bugün saat 17.00’da Fatih’teki Perispri adlı mekanda gerçekleştirildi.

Lansman programına İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, AKP Sultangazi İlçe Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ramazan Aksoy, Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Yusuf Tosun, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ali Başkaya, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Karani Yüksel, TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Mahmut Yılmaz, ADIFED Genel Sekreteri Orhan Karaman, Sanatçılar, İş Adamları, Sektör Temsilcileri, OSES Grup Ailesi ile Osman Yaşar’ın dostları katılım sağladı.

Programın sunuculuğunu Radyo Programcısı – Sunucu Umut Öztürk gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Editör Murat Şahin, “Bildiğiniz anlamda bir sektöre liderlik ediyorsunuz. Etrafınıza baktığınızda böylesi başarılarla dolu hayat yaşayan insanlar var mıdır? dediğim de mutlaka vardır diyeceksiniz. Örnek istediğim de hafızalarınızı yoklamaya başlayacaksınız. Ben evet Osman Yaşar diyorum. Başarılarla dolu bir hayat hikayesi. Kitabın nasıl yazıldığına gelince 30’dan fazla kişi ile mülakat ardından 100 küsur saatlik bir ses kaydının çözümlenmesi ondan sonra metinlerin toparlanmasıyla başlangıcından bu yana 1 buçuk senede hazırlanmış bir eser. Bu kitabın hazırlık sürecinde mülakat veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu kitabın arkasında bulunan gizli kahramanlardan Mehmet Keskin ve Elanur Cebeci’ye özellikle teşekkür ediyorum. En çok da böylesi başarılarla dolu bir hayat hikayesinde yılmadan çalışmaya devam ettiği için OSES GRUP yönetim kurulu başkanı Osman Yaşar’a teşekkür ediyorum.” ifadeleriyle duygu ve düşüncelerini aktardı. OSES Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yaşar ise konuşmasında “Yaşarken gözümden kaçırdığım bir çok anıyı yazarken hatırladım. Ne çok hikayem varmış ne çok emek vermişim bugünüm için hatırladıkça duygulanıyor insan. Keşke hepimiz zaman zaman geçmişimize şöyle bir bakabilsek kimi zaman tebessüm ederek kimi zamanda gözleri yaşlı şekilde ne çok şey hatırlayacağız kim bilir. Oysa bizi biz yapan şey dünümüzden aldığımız dersler değil midir? İşte bugün burada tanıtımı yapılan100 Milyonluk Araba kitabı benim dünümün özetidir. Bu kitap her yönüyle Osman Yaşar’dır. Hayalleriyle umutlarıyla çabalarıyla sevinçleriyle Osman Yaşar. Elbette bu kitabı kendimin ne olduğunu hatırlatmak istediğim içi yazdırmadım. Hikayemden esinlenerek kendi başarılarının mimarı olmasını istediğim girişimciler için yazıldı bu kitap. Pasta büyük hepimize yetecek kadar dilim var. Neden hepimiz aynı bolluktan faydalanmayalım ki? Bizim ancak birlik olup birbirimize destek vererek gerçek kalıcı başarıya ulaşabileceğimizin farkındayım.Kendi bilgi birikim ve deneyim ve vizyonumuzun diğer kişilerle paylaşmak bizim içim bir vazife ve sosyal sorumluluktur. Özellikle gençler bu kitaptan faydalanacak. Genç girişimcilerin rekabet ortamında bizleri zorladığı ve büyük başarılara imza attığı bir süreç hayal ediyorum. Gençliğini hatta çocukluğunu yaşayamamış ve hep öğretmek zorunda olmuş biri olarak isterse gençlerimiz oldukça önemli başarılara imza atabileceğine inancım tam.” ifadelerini kaydetti.

Yaşar’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri teker teker selamlama konuşmalarını gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından Osman Yaşar önlük giyerek geçmişi yad etti ve çiğköfte arabasından konuklara çiğköfte ikram etti.