Pınar Sur’un ilk çocuk kitabı serisine büyük ilgi...

Pınar Sur’un ilk çocuk kitabı serisine büyük ilgi...

Nisan 2018’de okuyucularıyla buluşan Pınar Sur’un ilk çocuk kitabı serisi “Peren ile Dedesi”  sımsıcak bir dostluk hikayesi anlatıyor...

‘Peren ile Dedesi’, kurumsal iş hayatına ara veren Pınar Sur’un kızı ile babasının maceralarına yer verdiği 5 kitaplık bir çocuk serisi. Nisan 2018’de Kuzey Işığı Yayınları tarafından yayınlanan ‘Peren ile Dedesi Alışverişte, Çiftlikte, Evde, Karda ve Mutfakta’ kitapları, renkli görselleri ve yalın anlatımıyla şimdiden minik okuyucularının gönlünü kazandı.

Emeği, sevgisi ve özverisi ile bir çocuğun kahramanı olan bir dede figürünü öne çıkardığını söyleyen Yazar Pınar Sur, bu serinin gerçek anların çocuk ruhuna aktarılmış hali olduğunu söyledi. Pınar Sur sözlerine şöyle devam etti:

“Küçük bir kız çocuğunun ne kadar değerli bir çocukluk geçirdiğine dair anılardı bunlar.  Bizim için çok değerliydi ama anların sıcaklığı ve bir dede-torun ilişkisindeki sevecenliği kendi aramızda saklamak istemedim. Şimdi vakit, o gerçek hikâyeleri, gerçek sahiplerine ulaştırmak ve minik ellerde o kitapçıkları görme zamanı. Peren diye bir kız çocuğu var: Dedesiyle yaptığı her şeyden bir şeyler öğrenen, çözümleyen ve dersler çıkaran...”

Çocukların kitaplarla büyümesi gerektiğine değinen Sur, “Herkes, güzel anılarını ödüllendirir hayatta” diye de ekliyor...

Kendi sosyal medya hesabından (pinarsur.ps / instagram) bir sinerji yaratıldığı için çok mutlu olan Sur, kitaplarla fotoğraf çektiren minik okuyucuların fotoğraflarını paylaşıyor, onların yorumlarını alıyor ve her yorumun kendisine bir şey kattığını söylüyor. Kitaplara ulaşamayan çocuklara da kitapseverler vasıtasıyla eriştiklerini, şu ana dek pek çok köy okuluna kitap gönderildiğini ve gönderilmek için de talep aldıklarını söylüyor. Peren ile Dedesi’nin yeni maceralarını bekleyen bir okuyucu kitlesi ise şimdiden oluşmuş durumda.