Serter: İzmir turizmi için 2019’da ne yapacaksınız?

Serter: İzmir turizmi için 2019’da ne yapacaksınız?

CHP'li Serter'den Turizm Bakanı Ersoy'a 2019 soruları!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un yanıtlaması için yazılı soru önergesi verdi. Geçtiğimiz yıllarda İzmir özelinde gerçekleşen turizm faaliyetlerine dair bilgileri ve rakamları paylaştığı soru önergesinde Serter, Bakan Ersoy’a '2019’da İzmir turizmini canlandırmak için planlarınız nelerdir?' diye sordu.

2018’de Türkiye’nin 35 milyonu yabancı olmak üzere toplam 41 milyon turist ağırladığına dikkat çeken Bedri Serter, bu rakamın İzmir özelinde 1.2 milyon rakamıyla sınırlı kaldığını, yabancı turist sayısının ise 753 bin olarak gerçekleştiğini belirtti. Tarihi ve doğal güzellikleriyle, sağlık turizmi potansiyeliyle ve sahilleriyle ciddi bir turizm ekonomisi altyapısına sahip İzmir’in özellikle tarih temelli turistik potansiyelinin güçlendirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılması planlanan faaliyetlerin neler olduğunu sordu.

Serter: İzmir turizmi için 2019’da ne yapacaksınız? 
Efes, Bergama, Agora, Smryna ve Homeros Vadisi gibi önemli tarihi ve turistik destinasyonlara sahip İzmir’in turizm potansiyelinin arttırılması noktasında Bakanlığın gerek ulaşım politikası gerekse somut faaliyetler noktasında neler yapacağının bilinmesi gerektiğine işaret eden Serter, özellikle İzmir’e sağlanması gereken kruvaziyer turizmi noktasındaki desteğin önemine değindi.  İzmir’in turistik potansiyelini arttırmak için özellikle Türk Hava Yollarının yurt içi seferlerini arttırması gerektiğine dikkat çeken İzmir Milletvekili Serter, Bakan Ersoy’a « İzmir’e yurtdışı seferlerin arttırılması noktasında da hangi ülkelerle ve hava yolu şirketleriyle temas sağlanmaktadır ? diye sordu.

Serter: 2019’da hedef en az 3 milyon turist olmalı
İzmir turizminin bir çok alanda geliştirilmesi ve ekonomik açıdan da şehrin kalkınmasına destek olunması noktasında sektör temsilcilerinin de cesaretlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Serter, “2019’da, İzmir’e gelecek turist potansiyelinin en az 3 milyon olarak hedeflenmesi gerekir. Bu noktada da ulusal politikaları güçlendirmenin yanı sıra uluslararası lobicilik çalışmaları da gerçekleştirilmeli”dedi.