Türkiye'nin bu haberlere, etkinliklere çok ihtiyacı var

Türkiye'nin bu haberlere, etkinliklere çok ihtiyacı var

Bu yaz Müzik Köyü Dünya’nın müziğini Kayaköy’e taşıyor.  

Türkiye’nin karşılıklı etkileşim üzerine kurulu, en renkli müzik organizasyonlarından biri olan Müzik Köyü, bu yaz  Fethiye’ nin doğal ve tarihi güzellikleriyle ünlü mübadele köyü Kayaköy’de  yapılacak.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Müzik Köyü Fethiye’nin  2018 Yaz dönemi programı açıklandı.

Müzik Köyü bu yıl, 30 Temmuz – 4 Ağustos ve 7 - 12 Ağustos tarihlerinde, iki farklı periyot şeklinde gerçekleştirilecek. Türkiye ile birlikte  toplam yedi ülkeden otuzun üzerinde sanatçının katılacağı Müzik Köyü’nde farklı müzik gelenekleri ve disiplinlerine dair atölye, seminer, söyleşi ve konserler düzenlenecek. 

Anadolu’nun farklı bölgelerinde kaybolmaya yüz tutmuş müzik geleneklerine dair yaptıkları çalışmalarıyla bilinen Müzik Köyü Ekibi, 2015’ ten bu yana düzenledikleri atölyeler, seminerler ve konserler aracılığıyla Anadolu ve Dünya’nın dört bir köşesindeki geleneksel müzikleri ve müzisyenleri, müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 

Müzik Köyü adına bir açıklama yapan Proje Koordinatörü Aytaç Gökdağ, ‘’ Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Müzik Köyü’nün bu yılki etkinliklerinde, daha önce olduğu gibi pek çok ilk de gerçekleşecek’’ dedi.  Ünlü Macar besteci ve etnomüzikolog Bela Bartok’un ‘’ Topraktan kopuk bir müzik ölmeye mahkumdur.’’ sözünü hatırlatan Aytaç Gökdağ, 2015’ten bu yana Bela Bartok’ un bu sözünü kendine pusula edinen  Müzik Köyü’ ne; gücünü doğadan alan bir müziğe tutkulu tüm müzikseverleri bekliyoruz’’ dedi.
 
Müzik Köyü 2018; Fethiye’ye bağlı, dünyaca ünlü Kayaköy’de ayrı ayrı programlanmış iki haftadan oluşuyor ve bu seneki etkinliklerde Türkiye’nin yanı sıra, İran, Yunanistan ve İspanya, Suriye, Ermenistan ve Almanya’dan sanatçılar yer alacak.
Ayrıntılı bilgi için: www.muzikkoyu.net

MÜZİK KÖYÜ 2018 PROGRAMINA KATILACAK SANATÇILAR:

30 Temmuz-4 Ağustos 2018 (1.PERİYOT) 

Ross Daly, Kelly Thoma, Kemal Dinç, Kourosh Ghazvineh, Erdem Şimşek, Arslan Hazreti, Doç. Dr. Özgü Bulut, Efren Lopez Sanz, Ali Tekbaş, Doç. Dr. Cenk Güray, Ali Fuat Aydın, İsmet Kavanozlar, Yusuf İhsan Bodur, Sami Hosseini, Osman Kırca, Merih Aşkın, Veka Aler, Osama Badawe, Mehmet Günay Eser, Ozan Özdemir

7-12 Ağustos 2018 (2.PERİYOT)

Ahmet Aslan, Arslan Hazreti, Reza Samani, Birol Topaloğlu, Sami Hosseini, Ozan Baysal, Doç. Dr.Özgü Bulut, Giorgos Psaltis, Taxiarchis Georgoulis, Selim Özyol, Salih Korkut Peker, Ulaş Özdemir, Salih Nazım Peker, Sevana Tchakerian, Mehmet Günay Eser, Osman Kırca, Yusuf İhsan Bodur, Gülay Diri, Ozan Özdemir.

Bilgi için:

Aytaç Gökdağ / 0545 370 57 37/[email protected]