Türkiye'nin kadın radyosu Lady Radio yayına başladı

Türkiye'nin kadın radyosu Lady Radio yayına başladı

Sadece Türk kadınlarının değil, Tüm Türk Dünyası kadınlarının yayın platformu olan Lady Radio yayın hayatına başladı.

Çok yeni yayın hayatına başlayan Lady Radio kurucularından biri İlhame Novruzova ve Radio'nın halkla ilişkiler müdürü Ayşe Gönen kadın gazeteci yazarlarla Fuat Paşa Yalısın'da bir araya geldi , Radio yayın stratejisi, kurum amacı hakkında bilgi edindiler. Kahvaltı davetine katılan editör, yazar Sevilay Acar, Martı Dergisi kurucusu Yasemin Sungur ve Yurt Gazetesi'nden Ayşegül Başar' la birilikte  kadın gündümene dair fikir alışverişinde bulundular.

Tüm kadınlarmızın sesi olmayı hedeflemekle beraber Kadın Hakları konusunda fealiyyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının, derneklerin, Vakıfların da kendi felaiyyetlerini paylaşa bilecek ortak bir alan açmayı planlayan radio yayın faaliyet amacını şöyle açıkladı:

KADINLARIMIZI MOTİVE EDECEĞİZ

Program kuşaklarımızda Kadına yönelik şiddet, ayrımcılık gibi konuların yanı sıra, bir çok kadınımızı motive edecek, onları cesaretlendirecek başarılı kadın hikayeleri için özel yayınlar yapılacak.  

YAYIN DİLİMİZ TÜRKÇE

Sovyet rejimi yönetimindeyken Rus dilinin hakim olduğu Türki Cumhuriyetlerde Rejim dağıldıktan sonra Türk dili bölgeye  media, yayın araçları üzerinden yavaş-yavaş hakim olmaya başladı. Lady Radio da bu önemli sürece dahil olarak yayınlarını Türkçe yapacak, Türkçe şarkılar yayınlayacak ve kadınları ortak dil konusuna teşvik edecek.