Turuncu’nun Seyir Defteri imzaya çıkıyor

Turuncu’nun Seyir Defteri imzaya çıkıyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun önsözünde ‘Tarihe düşülen önemli notlardır’ dediği ve üç özel anısının bulunduğu Adalet Yürüyüşü kitabı, İzmirlilerle buluşuyor. Kitabın yazarı CHP’li Banu Özdemir, İzmir’de imza günü düzenliyor.

CHP’nin kurultay delegesi ve İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, 24 boyunca süren Adalet Yürüyüşü'de yaşananları kaleme döktüğü ‘Turuncu’nun Seyir Defteri’ /Adalet Günlüğü kitabı için İzmir’de okurla buluşacak. Banu Özdemir, 8 Aralık Cuma günü 17.30-200 saatleri arasında İzmir Karşıyaka Kırmızı Kitapevi’nde ilk imza gününü gerçekleştirecek.

Dünya siyasi tarihine ve Cumhuriyet tarihine rekor olarak geçen Adalet Yürüyüşü, Maltepe Mitingi ve Çanakkale Kurultayı’nda yaşanan süreci gelecek kuşaklara tarihi bir vesika bırakmak düşüncesiyle yüzlerce anı, Banu Özdemir tarafından günlük türünde kaleme alınarak kitap haline getirildi.

Ankara Güvenpark’ta başlayan ve istanbul Maltepe'de son bulan yürüyüşte yaşananların anlatıldığı kitap, raflarda yerini aldıktan sonra ilk olarak Tüyap İstanbul Kitap Fuarı’nda okuyucuyla buluştu. Özdemir, kitapla ilgili yorumunda, “Haksız yere özgürlüğüne bedel olmuş bir milletvekilimiz var, artık bizim bardağımızı taşıran son damlaydı Enis Berberoğlu" dedi.

Turuncu’nun Seyir Defteri’ne önsöz yazan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise şu ifadeleri kullandı:

“25 gün süren ve İstanbul Maltepe'de sona eren, Türkiye'nin geleceğini şekillendiren yürüyüşümüzün kayda geçicileri oldu. Kaleme aldıkları, tarihe düşülen önemli notlardır. Bu türden çalışmalar sadece bugün için değil, gelecek kuşakların da adaletin Türkiye'de nasıl kazanıldığını öğrenmeleri, bu kazanımın değerini bilmeleri için önemlidir. Yürüyüşümüzü, Günce olarak aktarmaya çalışan, metinlerini kitaba dönüştüren Banu Özdemir'in çalışmasını bu şekilde değerlendiriyor, kendisini kutluyorum. Hakka, hukuka ve adalete duyduğum inançla tüm Adalet arayıcılarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Kitabın telif hakları, HAYTAP’a bağışlandı.