Vedat Türkali’nin ünlü romanı dizi olacaktı!

Vedat Türkali’nin ünlü romanı dizi olacaktı!

Türkali’nin romanı televizyona uyarlanacaktı. Yurdakul, gerçekleşmeyen projeyi anlattı.

Yazar ve senarist Ahmet Yurdakul, Vedat Türkali’nin ‘Bir Gün Tek Başına’ romanının yıllar önce televizyona uyarlamayı düşündüklerini açıkladı. ‘Bir dizi olarak romanın harika olabileceğini’ belirten Yurdakul, ‘projenin başrolüne o zamanlar Tarık Akan’ı uygun gördüklerini’ söyledi .

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu bugün yayınlanan köşesinde, Ahmet Yurdakul’a “Bir Gün Tek Başına romanı neden dizi olmasın?” sorusuyla başlayan sohbetlerini, dizi bugün çekilse kimlerin başrol oynayabileceğini ve projenin neden gerçekleşmediğini şöyle anlattı:

İz TV’de bir belgeselde, Vedat Türkali’nin hayatını izlerken aklıma gelmişti… ‘Türkali’nin ‘Bir Gün Tek Başına’ romanı neden dizi olmasın?‘ diye… ‘Acaba düşünen oldu mu?’ diye de düşündüm. Tesadüf, ‘Arka Sokaklar’la ilgili senaristi Ahmet Yurdakul’la konuşuyordum. Aklıma geldi, ona da “Siz düşündünüz mü?” diye sordum. Sürpriz proje olarak masaya bile yatırılmış!

Ahmet Yurdakul, “Harika bir dizi olur ‘Bir Gün Tek Başına… Kaç bölüm yapılacağı en başından hesaplanmış, başı, sonu belli ve öyle pehlivan tefrikası gibi sündürülmemiş bir proje… Bir ara Hayri Aslan (Limon Yapım sahibi) ile üzerinde epey kafa patlatmıştık. Keşke o zamanlar yapsaydık. Şimdilerde ne yazık ki zor” dedi. “Başrole kim olabilirdi?” diye sordum. Yurdakul, “Tarık Akan… Hayattaydı ve bayağı iyi durumdaydı” dedi. Bunu, Akan bilemedi. Bir sır olarak kalacaktı belki… Bir tesadüf soru ortaya çıkardı. Tarık Akan, Kenan rolünde nasıl olurdu?

“Bugün çekilse kimler oynar?” diye sordum. Yurdakul, “Başrol için Mehmet Aslantuğ derim. İkinci tercihim Erkan Petekkaya veya Timuçin Esen olurdu. Kadın oyuncu olarak ise, Songül Öden, ilk aklıma gelen” dedi.