Yaşayan efsane Anthony Hopkins 80 yaşında

Yaşayan efsane Anthony Hopkins 80 yaşında

Sinema ve tiyatro dünyasının duayeni Galler asıllı Amerika’lı aktör Antlhony Hopkins 80 yaşına bastı. 

İnişli çıkışlı yıllar ve Anthony Hopkins bugün şöhretini alkolle mücadelesini kazandığı döneme bağlıyor. “Kuzuların Sessizliği” ile başlayan engellenemez çıkışı Oscar ödülünü kazanması ve ardından İngiliz Kralıyeti tarafından “Sir” unvanına layık görülmesi, Shakespeare edebiyatının dehasını daha da yüceltti. Tercihini kullanarak California aşkı ile 62 yaşında ABD vatandaşlığını alan Sir Anthony Hopkins, şimdilerde Malibu’daki villasında üçüncü eşi Stella Arroyave ile boş zamanlarında resim yaparak mutlu bir hayat sürdürüyor. Kendisini aktivist ve barışsever olarak tanımlayan deneyimli oyuncu kaderin cilvesi 31 Aralık’ta doğmanın büyük bir şansızlık olduğunu belirterek “Doğum günüm, bütün dünyanın yılın son gününü kutlamasıyla maalesef güme gidiyor. Bu bence bana yapılan bir haksızlık” diyor.

Anthony Hopkins, “Kuzuların Sessizliği” filminde canlandırdığı Hannibal Lecter gibi hissederek kötülüklerden kurtulmak için çoğu kez eline paleti alıp resim yapma arzusu ile yandığını söylüyor. Beyazperdede  ressam Picasso, Başkan Richard Nixon  yönetmen  Alfred Hitchcock gibi ünlüleri canlandırdığını hatırlatan Oscar’lı oyuncu “Zaman zaman sahne tozunu özlüyorum. Favorim “Kral Lear” Son olarak Emma Thompson ile çok iyi bir performans sergilediğimizi sanıyorum. Bana modern diktatörlük rejimlerini anımsatıyor. Hitler, Stalin gibi. İşte kötülüğün simgesi” yorumunda bulunuyor.

80 yaşına basması için de “70’te neysem 80’de de öyle olacağım. Yani  hayatımı gün be gün yaşayacağım. Projeler var. Örneğin 16. Benedikt, yani Joseph  Ratzinger’in Papalıktan istifa etmesinin öyküsünde Alman din adamını canlandıracağım. Bunun üzerinde sıkı çalışıyorum. Elbette gücüm yettiği kadarıyla tiyatroya devam edeceğim. Resim yapacağım. Antıkacı eşim Stella’yı destekleyeceğim. Malibu’nun tadını çıkartacağım. İçimdeki Hanibal’larla mücadeleyi sürdüreceğim” değerlendirmesinde bulunuyor. 

Sir Anthony Hopkins ile Venedik Film Festivalinde 2006 yılığnda “Proof” (Kanıt) filmi tanıtımında teke tek röportaj yaptığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. O nefis Shakespeare İngilizcesi ve aksanı, Britanya kişiliği, sadeliği, centilmenliği, kendisine güveni, karşısındakine saygısı. Boşuna “Sir” unvanını almamış, boşuna ödüllere boğulmamış. Yeni yıla girerken doğum günün kutlu olsun büyük oyuncu.