Yeni 'Game of Thrones' dizisinden ilk detaylar

Yeni 'Game of Thrones' dizisinden ilk detaylar

Game of Thrones'un konu aldığı dönemin 5000 yıl öncesini anlatacağı söylenen diziyle alakalı ilk detaylar gelmeye başladı.

Tüm dünyada heyecanla takip edilen Game of Thrones dizisi geçtiğimiz günlerde 8 yıllık macerasına son noktayı koydu. Ancak bu evreni ilgiyle takip etmiş izleyiciler için bu bir son anlamına gelmiyor. Game of Thrones dizisine bir öncül dizi çekileceği önceden duyurulmuştu. Westeros'un önemli dönemlerinden bir başkasını konu alacak dizi hakkında ilk ayrıntılar netleşmeye başladı.

Dizinin resmi ismi henüz duyurulmadı ancak, gelen bazı bilgilere göre çekimleri Belfast'ta süren dizinin ekibi projeye "Bloodmoon (Kanlı Ay)" adını veriyor.

Dizinin uyarlandığı Buz ve Ateşin Şarkısı isimli kitap serisinin yazarı George R.R. Martin daha önceleri diziden "The Long Night (Uzun Gece)" diye bahsetmişti ancak Game of Thrones'un pek beğenilmeyen son sezonunun bir bölümünün adı olarak da kullanılan ismin yeni diziye verilmesi pek de olası görünmüyor.

Dizi Game of Thrones'un konu aldığı dönemin 5000 yıl öncesinde geçeceği duyurulmuştu. Bu, Game of Thrones neredeyse hiçbirinin karakterlerinin bu dizide yer almayacağı anlamına gelse de Night King karakterinin dizide yer alacağı belli oldu.

Konunun ise Orman'ın Çocukları ile İlk İnsanlar'ın anlaşma yaptığı zaman olan Kahramanlar Çağı'ndan başlaması bekleniyor.

Dizide Demir Taht, Ejderhalar yada Kral'ın Şehri gibi aşina olduğumuz hikayeler olmayacak ancak Ak Gezenler bu projede de yerlerini alacak.

Naomi Watts'ın dizide Azor Ahai efsanesinin eşi Nissa Nissa rolünü canlandırması bekleniyor. Miranda Richardson, Jamie Campbell Bower gibi oyuncular da yer alacak ancak oynayacakları karakterler henüz duyurulmadı.

Dizinin 2020 yılında yayınlanmaya başlaması bekleniyor.