Yılın Yıldızları Ödülleri sahibini buldu

Yılın Yıldızları Ödülleri sahibini buldu

2017’nin en beğenilen iş adamı Aydın Doğan, en beğenilen iş kadını Arzuhan Doğan Yalçındağ oldu.

16'ıncı Yılın Yıldızları Ödül töreni YTÜ Davutpaşa Kampüsü’nde bulunan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Gecede 2017 yılının en beğenilen iş adamı ve en beğenilen iş kadını ödülleri Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a verildi.

32 kategoride Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla belirlenen her yıl medya, sanat ve iş dünyasından birçok ünlü ismin katıldığı 16'ıncı Yılın Yıldızları Ödül töreni YTÜ Davutpaşa Kampüsü’nde bulunan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törende yılın erkek sanatçısı, kadın sanatçısı, müzik grubu ile birlikte iş adamı, iş kadını, kadın sinema oyuncusu, erkek sinema oyuncusu, en iyi ekonomist, şirket, köşe yazarı, yazar ve tiyatro oyunu gibi 32 kategoride ödüller sahiplerini buldu.

REKTÖR ŞAHİN: YTÜ ASRIN YILDIZLARINI YETİŞTİRMİŞ BİR ÜNİVERSİTE

Törenin açılış konuşmasını Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin yaptı. YTÜ'nün yüzyılın önemli isimlerini yetiştiren bir üniversite olduğuna değinen Şahin, "Yıldız Teknik Üniversitesi 106 yıllık bir üniversite. Şimdiye kadar asrın yıldızlarını yetiştirmiş bir üniversite. Osmanlı dönemi dahil, Cumhuriyetimizin başlangıcından bugüne kadar ülkeye hizmet eden nice yıldızlar yetiştirmiştir. Bugün yılın yıldızlarını bir araya getirdik. Bu bizim için büyük bir onur.  YTÜ olarak  sanat dünyamızdan, iş dünyamızdan ve bilim dünyamızdan bütün paydaşlarımızı buraya toplamış durumdayız. Biz bir teknik üniversitesiyiz ama YTÜ sosyal platformda da öncü olmak istemekte. Onun için biz sosyal inovasyon merkezini kurduk. Şu an Türkiye'nin en büyük teknoparkına sahibiz. Bir de yanında medeniyetin olmazsa olmazı sanat tasarım parkını kurduk. YTÜ olarak medeniyeti bir üst tura çıkarmak için her türlü gayreti gösteriyoruz. Üniversitemizin bünyesinde 40'ın üzerinde kulüp var. Bu kulüplerimizin önemli bir kısmı büyük başarılara imza atıyor. Ulusal ve uluslararası platformda çok önemli başarılar sağlamış durumda. Bu sene Japonya'da düzenlenen robot yarışmasında 5 birincilik aldık. Formula yarışlarında Türkiye'yi temsil eden Yıldız Formula ekibi üniversiteler bazında dünyada 16'ıncı sıraya oturdu. Türkiye'nin en prestijli kulübü, İşletme Kulübümüzün 16 yıldır düzenlediği etkinlik önemli bir başarı ve özveridir.  Öğrencilerin heyecanını görüyorsunuz. Keşke bu öğrencilerin heyecanı bizim hocalarımızda da olsa biz Türkiye'ye çağ atlatırız. Belki bizim için örnek olurlar. Bu bizim için çok önemli. Bizi kırmayıp, gelen sanatçılarımız, iş dünyamızın temsilcileri, basın dünyamızın temsilcileri bunlar öğrencilerimize verdikleri değerin göstergesidir. Sanat dünyası ve iş dünyası bizim için çok önemli. Öğrencilerimiz için çok önemli. Onları yüz yüze görmek öğrenciler için çok büyük bir motivasyon" diye konuştu.

ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ: AlLDIĞIM ÖDÜLLERİN EN GÜZELİ... BABABM İŞ ADAMI SEÇİLMİŞ... BEN İŞ KADINI

Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. İlk olarak 2017 yılının en beğenilen iş kadını ödülü Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a verildi. Yılın en beğenilen iş adamı ödülü ise Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a verildi. Aydın Doğan adına ödülü Arzuhan Doğan Yalçındağ, YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin'den aldı. Yalçındağ törende kısa bir konuşma yaptı. "Tüm öğrencilerimize hem babamı hem beni bu ödüllere layık gördüğünüz için teşekkür etmek istiyorum" diyen Yalçındağ şöyle devam etti: Hem büyük bir sürpriz oldu hem de bu ödüller bizim için çok anlamlı. Benim için herhalde aldığım ödüllerin en güzeli. Babam yılın iş adamı seçilmiş, ben iş kadını. İnşallah sizlerde bir gün böyle güzel duyguları yaşarsınız. Başarıları yakalarsınız. Ama dediğim gibi bu hiç bir şeye benzemiyor. İnsanın babasıyla aynı anda bir ödülü alması başka bir şey."

"BU ÖDÜL BİZE UĞURLU GELİYOR"

Törende yılın en beğenilen show programı Güldür Güldür Show seçildi. Ödülü Ali Sunal aldı. Sunal, burada yaptığı konuşmada babası ile aynı  anda ödül alan Arzuhan Doğan Yalçındağ'a imrendiğini belirterek, "Bu bizim dört veya beşinci ödülümüz. Layık gören herkese çok teşekkür ediyorum .Bu ödülün bize uğurlu geldiğini söylemek istiyorum. Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü bizdeki cevheri ilk keşfedenlerden. Arzuhan hanımın babasıyla beraber aynı ödülü almasını gerçekten imrenerek izledim. Ne mutlu size. Bana kısmet olmadı ama bizde kendimiz alıyoruz ödülü" diye konuştu.

"HER ZAMAN KALBİNİZDEN GEÇENİ DİNLEYİN"

Törende en beğenilen erkek dizi oyuncusu ödülünü Halit Ergenç aldı. Ergenç, öğrencilere kendilerinde bulunan cevheri keşfetmeleri gerektiğini belirterek,"Hepinize çok teşekkür ederim.  İşimizi çok seviyoruz ekip olarak. Üniversite çok özel bir dönemdi benim için. Üniversitede hayattan ne beklediğimi, ne olmak istediğimi, ne yapmak istediğimi keşfettim. Bunun da en önemli kuralının aslında toplumun ve çevremdeki birtakım bilgili insanların bana gösterdikleri yolu iyi tahlil etmem ve mümkünse onların bana birtakım dayatmalarına kendi içimden karşı çıkıp, kendi yolumu çizmem olduğunu gördüm. Dolayısıyla her zaman kalbinizden geçeni dinleyin. Mutlaka içinizde, sizinle alakalı ve başka hiç kimsede olmayan özelliklerinizi keşfedin. Onun peşinden gidin. O zaman dünya da çok güzel bir dünya olur. Siz de çok mutlu olursunuz" ifadelerini kullandı.

2017'nin en beğenilenleri şöyle:

En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu  – Serenay Sarıkaya 
En Beğenilen Erkek Şarkıcı – Gökhan Türkmen
En Beğenilen Dizi – Söz 
En Beğenilen Sabah Haber Programı – İsmail Küçükkaya
En Beğenilen Sporcu – Kenan Sofuoğlu
En Beğenilen Haber Spikeri – Nazlı Çelik
En Beğenilen Tiyatro Oyunu – Ayrılık
En Beğenilen Ekonomist – Cüneyt Başaran
En Beğenilen Sivil Toplum Örgütü – LÖSEV 
En Beğenilen Şirket – BOYNER
En Beğenilen Show Programı – Güldür Güldür Show
En Beğenilen İş Adamı – Aydın Doğan
En Beğenilen Sosyal Sorumluluk Projesi – UNICEF – Umut Veren Oyuncaklar
En Beğenilen Müzik Grubu – Athena

En Beğenilen TV Kanalı – TV8
En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu – Halit Ergenç 
En Beğenilen Erkek Sinema Oyuncusu – Ahmet Kural & Murat Cemcir
En Beğenilen Erkek Tiyatro Oyuncusu – Mert Fırat
En Beğenilen Kadın Tiyatro Oyuncusu – Melis Birkan 
En Beğenilen İş Kadını – Arzuhan Doğan Yalçındağ
En Beğenilen Dizi-Film Müziği – Kıraç – Meryem 
En Beğenilen Radyo Programı – Matrax 
En Beğenilen Şarkı – Ece Seçkin feat. Ozan Doğulu – Sayın Seyirciler 
En Beğenilen Kadın Şarkıcı – Göksel
En Beğenilen Kadın Sinema Oyuncusu – Fahriye Evcen 
En Beğenilen Gazete – Hürriyet
En Beğenilen Bilim İnsanı – Aziz Sancar
En Beğenilen Reklam Filmi – Türkiye İş Bankası – Bakırcı Fahri Usta 
En Beğenilen Spor Programı – Spor Servisi
En Beğenilen Sinema Filmi – Ayla
Rektörlük Özel Ödülü – Payitaht Abdülhamid
Rektörlük Özel Ödülü – Engin Altan Düzyatan