Ali Tarakçı'ya saldırıda flaş gelişme: Saldırgan o gece neden belediyedeydi?

Ali Tarakçı'ya saldırıda flaş gelişme: Saldırgan o gece neden belediyedeydi?

Silahlı saldırıya uğrayan Ali Tarakcı'yı hastanede ziyaret eden Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu, faillerin bir an önce yakalanmasını istemişti. Tetikçinin olay gecesi belediyeye gittiği yönünde verilen ifadenin ardından Kadıoğlu’ndan beklentisini dillendiren Tarakcı, “O geceye ait kamera kayıtlarını ortaya çıkartın” çağrısını yaptı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerince, bir ihbar sonucu saklandığı evde yakalanan ve demir parmaklıklar ardına gönderilen gazeteci Ali Tarakcı suikastının sanığı Veysel Kızılkula'nın, olayı gerçekleştirdiği gece evinde misafir olduğu Gökmen S.'ye itiraflarda bulunduğu sorgu dosyasında ortaya çıktı. Polisin detaylı sorguladığı Gökmen S., tetikçi Kızılkula'yı bir gece evinde misafir ettiğini, sohbet esnasında kendisine,"Bu sabah birisini vurdum" itirafını yaptığını, aynı gece saat 22:00 sularında, birlikte geldiği 38-40 yaşlarındaki kilolu birisiyle belediyeye gittiğini, tetikçinin, "İşim var, belediyeye gideceğim" cümlesiyle aktardı. 

Esenyurt Belediyesi'ne gitmek için yanından ayrılan Veysel Kızılkula'nın gece 02:00'de telefon ettiğini polis ifadesinde anlatan Gökmen S., "Veysel beni arayıp, 'Neredesin' diye sordu. Ben de 'Evdeyim, yatıyorum' dedim. O, 'Acil aşağıya in' dedi ve telefonu kapattı. Sonra aşağıya indim. Veysel, sokak başında, kaçırmış olduğunu bildiğim bayanla el ele tutuşarak evime doğru geldi. O gece bende kaldılar" şeklinde detaylar paylaştı. 

Belediyede kiminle görüştü? 

Organize bir planla Ali Tarakcı'ya silahlı suikast düzenleyen çete üyelerinden Veysel Kızılkula'nın, televizyonlarda haber konusu olmalarının ardından paniklediği, o gece saat 03:00 sularında telefonla görüştüğü kişiye "Aracı olan (Rahmi Yıldırım) adam da mı yakalanmış" diye sorduğu yine Gökmen S.'nin polise verdiği ifadenin ara satırlarında yer aldı. Tarakcı suikastında tetiği çeken Veysel Kızılkula'nın, Esenyurt Belediyesi'ne neden gittiği, kim ya da kimlerle görüştüğü, görüşmenin nerede, nasıl ve ne kadar süreyle gerçekleştiğinin belediyeye ait kamera görüntüleriyle ortaya çıkarılması mümkün gözüküyor. 

Çok önemli bir ipucu 

İfade tutanağındaki bu önemli detayı değerlendiren Ali Tarakcı ise konuyla ilgili yaptığı açıklama, "Emniyet güçlerine verdiğim ifadede, özellikle C.A. adlı bir şahıstan şüphelendiğimi, o şahsın, Esenyurt Belediyesi ile çıkara dayalı ilişkileri olduğunu belirttim. Çünkü, bana bir saldırı yapılacağını daha önceden ihbar eden kişiler bu şahsın adını vermişti. Savcının, adını verdiğim kişinin bu zaman değin ifadesini almamasını da büyük bir eksiklik olarak görüyorum. Polise bilgi paylaşımında bulunan Gökmen S.'nin, tetikçinin yakın arkadaşı olması, saldırıyla ilgili özel bilgilere ulaşması ve beni vuran Veysel Kızılkula'nın, kendisine, 'İşim var belediyeye gideceğim' itirafında bulunması bence çok önemli bir ipucudur" dedi. 

Kameralar incelensin 

Tarakcı, menfur saldırının aydınlatılmasında polise, savcılığa önemli bir görev düştüğünü belirttikten sonra, "Saldıranların yakalnaması yetmez. Olayın ardındaki azmettiriciler de mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Bu aşamada en azından Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'ndan o geceye ait kamera görüntülerini ortaya çıkarmasını, akabindeyse resmi makamlara veya tarafıma iletmesini bekliyorum" diye konuştu. (Gazetedamga)