Kara gün; 6 asker şehit oldu

Kara gün; 6 asker şehit oldu

Tendürek ve Şemdinli'deki operasyonlarda 5 asker şehit oldu. Şırnak'ta 15 Mayıs'ta Görmeç bölgesinde düzenlenen operasyon sırasında PKK'lıların saldırısında yaralanan ve Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınan Diyarbakırlı asker 21 yaşındaki Reşit Yıldız da  şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı, Tendürek ve Şemdinli'de devam eden operasyonlarda 5 asker şehit oldu. Van'daki operasyonlarda 9 PKK'lının da etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Kuzey Irak'a yönelik hava harekatı düzenlendiği ve 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiği bilgisine yer verildi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirme şöyle; "Van Çaldıran, Gülizar mahallesi kırsalında bölücü terör örgütü mensupları tarafından karayolunun kesilerek üç tırın yakılması olayını müteakip bölgede arama-tarama faaliyetleri icra eden Güvenlik unsurlarımız ile bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristler arasında çatışma meydana gelmiştir. Söz konusu çatışmada üç kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman güvenlik korucumuz şehit olmuş ve dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bölgede operasyon devam etmektedir."

9 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Van'ın Çaldıran ilçesi kırsalında yürütülen operasyonda, Tendürek bölgesinde 9 PKK'lı öldürüldü.

ŞEMDİNLİ'DE 1 ŞEHİT

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarınca icra edilen operasyon esnasında PKK'lılar ile çıkan çatışmada da bir asker şehit oldu. 

BİR ŞEHİT HABERİ DE ANKARA'DAN

Şırnak'ta 15 Mayıs'ta Görmeç bölgesinde düzenlenen operasyon sırasında teröristlerin saldırısında yaralanan ve Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınan Diyarbakırlı asker 21 yaşındaki Reşit Yıldız  şehit oldu.

TSK acı haberleri ardı ardına açıklarken bir şehit haberi de Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden geldi. Görmeç bölgesinde düzenlenen operasyon sırasında teröristlerin saldırısında yaralanan ve tedavi altında olan askerimiz şehit oldu.
sehir

TSK, Van’ın Çaldıran ilçesinde 3 asker, 1 korucu, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde ise bir askerin şehit düştüğünü açıklamıştı.

“Şehit Tankçı Er Reşit Yıldız, 10 Ekim 1996 tarihinde Diyarbakır ili hani İlçesi’nde dünyaya gelmiştir. 15 Mart 2017 tarihinde Şırnak/Akçay 6’ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na, Tank Nişancısı olarak katılış yapmıştır. Şehit Tankçı Er Reşit Yıldız, 15 Mayıs 2017 tarihinde, Şırnak/Görmeç 6’ncı Motorlu Piyade Tugayı, 4’üncü Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı’nda askerlik görevini icra ederken, bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda yaralanmış, sevk edildiği Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, 24 Mayıs 2017 tarihinde, saat 19.50’de şehit olmuştur. Şehit Tankçı Er Reşit Yıldız, bekardır.