​Efes'e hakem desteği!

Cumartesi gününün en önemli maçı istanbul’da Beşiktaş if ile P.Karşıyaka arasındaydı. P.Karşıyaka’nın üstünlüğü ile girilen son saniyelerde bu takımdan Gabrıel'in son faul atışını kaçırmasıyla alınan ribaundtan sonra Beşiktaş’ın skorer oyuncusu Lofton'un yarı sahanın gerisinden attığı mucizevi 3 sayılık atıştan sonra maç uzatmaya gitti. Beşiktaş if bu önemli maçı zorda olsa kazanmayı bildi. (87-82)
Bir başka önemli maç da Ankara’daydı. Türk Telekom'un ilk yarısını 3 sayı geride kapattığı maçı Carter’ın oyunun iki tarafınıda çok başarılı oynaması sonucu Tofaş’ı yenmesiydi maçın aklımda kalan en önemli oyuncusu tabi ki Carter’dı hem hucümda çok iyi oynamış (14/11) üçlük isabeti ile 40 sayı atmış hemde rakibin en önemli oyuncusu Dashuan Wood'u 20 sayıda tutmayı başarmıştı.Haftanın yabancı oyuncu Telekom’dan Carter olmalı.
Ankara’dan Eskişehir’e uzanalım oradaki bir başka önemli maçta misafir takım Uşakspor Eskişehir basketi yenmeyi başardı. Eskişehir’in Williams’ı göndermesi şimdilik pek yaramamış gibi görünse de ilerleyen zamanlarda genç Kartal ve Buğrahan Tuncer bu bölgeyi ellerinden geldiğince domine etmeye çalışacaklardır. Erıc Buckner'ın da hakkını vermek lazım. Bu oyuncu Türkiye/nin nimetlerinin farkında ki her maç üzerine koyarak gidiyor.
Son 2 maçta mağlup olan Royal Halı G.Antep sahasında Avrupa'dan galibiyetle dönen bir başka takımımız Trabzon'u ağırlıyordu. Trabzon'un geri koşma zaafiyetinden faydalanarak Collaway'in yüksek şut yüzdesiyle maçı kazanmayı bildi.(77-69)
Real Madrid galibiyetinden sonra A.Efes'in ligde göstereceği performansı çok merak ediyordum. Karşısında bir Avrupa takımı yoktu ama Türkiye ligindeki bütün takımlara kök söktürecek bir kadroya sahip İBB vardı.
Efes'in antrenörü İvkoviç'in de maçtan sonra dediği gibi oyuncuları maçlara hazırlamak teknik heyetin işiydi. Çünkü 48 saat geçmeden Avrupa'nın en değerli takımını yendikten sonra bir maça hazır çıkmak çok kolay olmasa gerek. İBB son derece kaliteli bir kadroya sahip. Efes bu maçı zorda olsa kazandı (71-64). Bu maçta A.Efes’e hakem çok yardımcı oldu İvkoviç’e verilen teknik faul A.Efes'in kendine gelmesine yardımcı oldu. Efesli oyuncular gibi hakemlerde pek hazır değillerdi.
6.haftada yenen takımın bu haftayı lider kapatacağı maçta F.Bahçe Ülker. G.Saray LH'ı 11 sayı farkla yenerek (85-74) haftayı zirvede kapattı.
Ergin Ataman'ın maçtan sonra demeci diğer antrenörlere örnek teşkil edecek nitelikteydi. Fenerbahçe Ülker'e ve de maça gelen seyirciye fair play davranışlarından dolayı teşekkür ediyordu. Her iki takımda Avrupa deplasmanından gelmişti. Ergin Ataman yerinde müdahaleleri ile temponun yükselmesine izin vermedi. Maçın bitmesine 1 dakika 32 saniye varken Galatasaray 8 sayıya indirdi. Ancak Fenerbahçe sahadan galibiyetle ayrılmayı bildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar