Yeni torba yasa çalışanlara neler getirdi? (2)

Yasa bir önceki yazımızda da belirttiğimiz gibi çok fazla konuda değişik düzenlemeler içeriyor. Dolayısı ile daha anlaşılabilir ve açıklayıcı olması amacıyla biz yasanın hitap ettiği kesimler itibariyle kime neler getirdiğine bakacağız.

Bu yasa her şeyden önce içerdiği konular itibarı ile toplumsal tepkilere neden olan olaylardan izler taşıyor. Örneğin mayıs ayında yaşanan Soma faciasının ardından maden işkoluna yönelik düzenlemeler yasada dikkat çekiyor. Biz de maden işkolunda çalışan işçilere yasanın neler getirdiği ile başlayalım.

İş güvencesi yasasında maden işçisine istisna

İş güvencesi yasası kapsamında çalışan bir işçinin işe iade davası açabilmesi için en az 6 ay kıdemi olması gerekirken torba yasayla bu konuda yeraltı işlerinde çalışan işçilere istisna getirildi. Buna göre başta maden ocakları olmak üzere, yeraltı işlerinde çalışan işçiler için işe iade davası açılmasında 6 aylık kıdem şartı aranmayacak.

Madencilere fazla mesai yasağı ve yüzde yüz zamlı fazla mesai ücreti

Buna göre; İş Kanunu'nun 42'nci maddesinde belirtilen zorunlu nedenler ve

43 'üncü maddesinde belirtilen olağanüstü haller dışında, yeraltı maden işlerinde çalışan işçilere fazla çalışma (fazla mesai) yaptırılamayacak. Zorunlu nedenler veya olağanüstü haller nedeniyle fazla çalışma yaptırılması halinde de haftalık otuz altı saati aşan her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret, normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde yüzünden yani iki katından az olamayacak.( Diğer işkollarında çalışanlar bakımından fazla mesai ücreti normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde elli fazlasıdır.)

Madencilerin yıllık izin süreleri arttırıldı

Torba Yasa'nın 5'inci maddesiyle bu süreler yeraltı işlerinde çalışanlar için arttırıldı.

Buna göre yeraltı işlerinde çalışan işçilerin yıllık ücretli izin süreleri dörder gün arttırılarak uygulanacak. Bu durumda yeni düzenlemeye göre, başta maden ocakları olmak üzere yeraltı işlerinde çalışan işçilerin yıllık ücretli izin süreleri aşağıdaki gibi olacak;

İşyerindeki çalışma süresi;

Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara en az 18 gün, Beş yıldan fazla on beş yıldan az olanlara en az 24 gün, On beş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara en az 30 gün, yıllık ücretli izin verilecek.

Maden işkolunda çalışma süreleri sınırlandırıldı

4857 sayılı İş Kanunu'nun “Çalışma süresi” başlıklı 63'üncü maddesine Torba Yasa'nın 7'inci maddesiyle eklenen bir cümle ile yeraltı maden işlerinde çalışan işçilerin günlük ve haftalık çalışma sürelerine sınırlama getirildi.

Yeni düzenlemeye göre; yer altı maden işlerinde çalışan işçiler için yeraltındaki çalışma süresi günlük en fazla 6 saat, haftalık çalışma süresi ise en fazla 36 saat olacak.

Maden işkolunda asgari ücret arttırıldı

Torba Yasa'nın 9'uncu maddesiyle 3213 sayılı Maden Kanunu'na bir madde eklenerek, linyit ve taşkömürü çıkarılan işyerlerinde, yeraltında çalışan işçilere ödenecek asgari ücret miktarı belirlendi.

Buna göre, linyit ve taşkömürü çıkarılan işyerlerinde, yeraltında çalışan işçilere ödenecek ücret miktarı 4857 sayılı Kanun'un 39 uncu maddesi uyarınca belirlenen asgari ücretin iki katından az olamayacak. Bu durumda linyit ve taşkömürü çıkarılan işyerlerinde çalışan bekar bir işçi için aylık net asgari ücret 1.700 T.L civarında olacaktır.

Maden işçisine erken emeklilik geldi

5510 sayılı Kanunun yaşlılık aylığı bağlanmasıyla ilgili şartları düzenleyen 28. maddesinin 6. fıkrasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca tespit edilen maden işyerlerinin yeraltı işlerinde sürekli veya münavebeli olarak en az 20 yıldan beri çalışan sigortalılar için emeklilik yaş şartının 55 olarak uygulanacağı hükmü yer almaktaydı. Torba Yasanın 41 inci maddesiyle yaş şartı düşürüldü. Yapılan yeni düzenlemeye göre bunlar için emeklilik yaş şartı 50 olarak uygulanacak.




Önceki ve Sonraki Yazılar