Lütfen konuşmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “varsın inadına dekolte, inadına mini etek diye feveran etsinler. Biz inançlarına bağlı nesiller yetiştireceğiz” diyor.

Ayrıca, hani siz kimsenin giyimine karışmayacaktınız, siz kimsenin inancını sorgulamayacaktınız.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama…

İnsanlarımızı Türk – Kürt, inançlı - inançsız, Alevi - Sünni diye ayrıştırmaya mı çalışıyorsunuz?

Size göre yalnızca kapanan, türban giyenler mi inançlı?

Bu sözlerinizin kadın cinayetlerine yol açabileceğini hiç ama hiç düşünmüyor musunuz?

Ağzınızı açtıkça ekonomi sarsılıyor, insanlar öldürülüyor.

Bazen susmanın da bir erdem olduğunu unutmayın.

İKTİDAR YOLU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden partisinin en çok oyu alarak iktidar adayı, kendisinin de başbakan olacağına inanmış… Bu konuda önce halka, CHP örgütüne ve kendisine güveniyor Kılıçdaroğlu. Emeklilere yılda iki ikramiye ve maaş iyileştirmesi, atanamayan öğretmenlere kadro, memurlara daha iyi yaşam koşulları, çiftçiye üretim desteği vadediyor ve şöyle diyor:

“Haziran ayında CHP iktidarı sorunlarınızı çözecek”

CHP Genel Merkezi, İl ve ilçe binaları dolup taşıyor. Partililer ve aday adayları ön seçim heyecanı yaşıyor.

CHP’nin oy açısından en geride olduğu illerde bile aday patlaması yaşandığı, yalnızca Ağrı’dan 10’a yakın aday adayının varlığından söz ediliyor.

Aylar önce yazmıştık, ön seçimin CHP’ye canlılık getireceğini…

Yalnız merkez yoklamasına itirazı olanlar da yok değil.

Parti yönetiminde her yerde ön seçim isteyenler sayıları az da olsa var. PM üyelerinden Durdu Özbolat her yerde seçim olmasını isteyenlerin başını çekiyor. Özbolat’ı PM’de destekleyenlerden biri eski İstanbul İl Başkanı Ali Özcan’dı. Kendi seçim bölgelerinde ön seçim olması gerektiğini savunanlardan Alaattin Yüksel (İzmir), Sena Kaleli (Bursa), Candan Yüceer (Tekirdağ), Veli Ağababa’nın (Malatya) yanı sıra, kontenjanların ön seçime sekte vurmasından korktuklarını söyleyenler az değil.

CHP kulislerinde, ön seçim yapılan bölgelerde, listeye giremeyenlerin durumu da konuşuluyor. Ve hemen herkes, halen Kahramanmaraş Milletvekilliğini sürdüren Durdu Özbolat’ın Ankara 1. Bölgeden aday adaylığını açıkladığı gün yaptığı konuşmayı birbirine anlatıyor:

“Ön seçim sonucunda herkesin örgütün kararına saygı duyması gerekir. Kaybedenlerin de kazananlar gibi partimizin CHP’nin zaferi için çalışacağına inanıyorum.”

CHP’de aday adayları yarışa başladı. Amaç, Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi, Haziran’da CHP’yi iktidara taşımak…



Önceki ve Sonraki Yazılar