'Şimdi Başakşehir düşünsün!'

'Şimdi Başakşehir düşünsün!'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun almasının ardından Erdoğan'ın talimatıyla kurulan ve İBB'nin sponsor olduğu Başakşehir Spor Kulübü'nün akıbeti merak konusu oldu.

Seçim sonuçlarının ortaya çıkmasıyla birlikte CHP adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ilan etti. Bu açıklamanın ardından gözler AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla kurulan Başakşehirspor'a çevrildi. Cumhuriyet yazarı Arif Kızılyalın köşesinde 'Şimdi Başakşehir düşünsün' başlıklı bir yazı paylaştı. 

İşte o yazı:

Başakşehir Başkanı ve eski İBB Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, kulübün federasyon ve hakemler kollandığı, belediyeden maddi destek aldığı iddiaları üzerine “Siyaset, Başakşehir’e sponsor değil!” demişti.

Ancak Başakşehir altyapı takımlarına forma reklamı veren İGDAŞ ve Halk Ekmek'in İBB’ye bağlı kurumlar olduğu biliniyor. Yine AKP’nin 3. havaalanı dahil bütün inşaatlarında yüklenici firma pozisyonundaki Kalyon İnşaat da Başakşehir’in resmi destekçisi. Bir de Sağlık Bakanı’nın sahibi olduğu Medipol’ün isim sponsorluğu var. İstanbul’da 2750 takım dururken kendilerine stat hediye edilen tek kulüp Başakşehir olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, televizyonda katıldığı bir programda Başakşehir kulübünü kendisinin kurduğunu belirterek “Çok cüzi rakamlara kuruldu, iyi bir örnek” demişti. Ancak Barcelona’dan şartlı kiralanan Arda’nın 1.5 yıllık maliyeti 6 milyon Avro. Adebayor'a yıllık 4 milyon, Robinho, Demba Ba, Visca, Gökhan, Emre 2’şer milyon Avro maliyetli isimler. Kadronun tamamamını düşündüğünüzde çıplak maaş 35-40 milyon Avro. Galibiyet primleri, vergiler dediğinizde önünüze 50 milyon Avro gibi bir hesap çıkıyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun başkan olmasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Başakşehir arasındaki ilişkinin nasıl olacağı merak konusu. Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları sırasında ‘Medipol Başakşehir’e destek verecek misiniz?’ sorusuna şöyle yanıt vermişti: "Düşünelim, bu şehrin Belediye Başkanıyım. Galatasaray’ı var, Fenerbahçe’si var, Beşiktaş’ı var. Onlar belli bir felsefeyle yollarına yürüyorlar. Ama dünya markası olmuş üç tane kulübü var.

“Mesela Londra’ya gittim, İstanbul’u tanıtacağım. İstanbul ile ilgili en bilinen; Boğaziçi Köprüsü derler, Ayasofya derler bunun gibi. Bir de Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe derler. Bu benim kentimin değeri. Benim görevim bu şehrin o üç takımını alıp başımın üstüne koyup, onları vitrine koymak. Onlarla iş birliği yapıp, dönem dönem ekonomilerine katkı sunmak. Bu aynı zamanda, zaten toplumun büyük bir kısmı bu üç büyük takımın taraftarı İstanbul’da. Bu takımların sporla beraber toplumu buluşturmada da simgesel eylemleri olur. Siz ne diyorsunuz? ‘Ben gurur duyuyorum, Başakşehir’i ben kurdum, yarattım. Şimdi de şampiyon olacak.’ olmaz.”