Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Maç satmama öyküsü

İtalya İkinci Ligi Serie B’de ilginç olaylar yaşanıyor. Bu ligdeki statüye göre ilk iki sırayı alan takımlar doğrudan üst lige çıkıyorlar. Üçüncü olan takımdan sekizinciye dek altı takım da play-off oynama hakkı kazanıyorlar. Neredeyse her ligdeki gibi…

Ama İtalyanlar demiş ki: Eğer ki üçüncü olan takım kendinden sonrakine dokuz ya da daha fazla puan farkı atabilmişse play-off oynanmaz, bu takım da doğrudan üst lige çıkar. Geçen hafta itibariyle lig üçüncüsü Frosinone 68, takipçisi Perugia 60 puanda idi. Yani fark 8’di, daha da açılmamalıydı. Eğer puan farkı artarsa Perugia, Cittadella, Benevento, Carpi ve Spezia takımları üst lige çıkma umutlarını en baştan kaybetmiş olacaklardı.

Üçüncü Frosinone kesin alacağı bir maça çıkarken takipçisi Perugia, play-off oynamayı neredeyse garantilemiş Spezia ile oynayacaktı. Spezia’nın ne yapması lazımdı, bizim Törkiş mantıkla? “Len oğlum; maçı kaybedelim ki play-off oynanma şansı olsun, yoksam her şey heba olacak, Frosinone bir üst lige çıkıverecek!”

En çok şikenin döndüğü lig olarak bilinen İtalya ikinci liginde Frosinone yendi, Perugia ile Spezia 0-0 berabere kaldı. Yani artık puan farkı 10 oldu ve iki maç kaldı. Şu an itibariyle play-off oynanmasına gerek kalmadan üçüncü Frosinone üst lige çıkacak. Peki, kalan iki haftada durum değişebilir mi? Bu hafta hangi kritik maçlar var?

Frosinone bu hafta play-off oynamayı garantilemiş Benevento deplasmanına gidiyor. Diğer play-off takımlarının kalbi Benevento’- nun galip gelmesi için atacak ama Benevento’da üç ilk 11 oyuncusu cezalı, şaka gibi! Bir de Perugia’nın kesinlikle galip gelmesi lazım. Perugia, küme düşmesi kesinleşen Latina deplasmanına gidiyor. Latina düştü ama kimselere yenilmiyor kolay kolay. Bir de Perugia’nın 12 golle en golcü oyuncusu Carmine cezalı. Tüm ligin kaderini etkileyecek maçta bir şekilde gol atıp maçı alırlar diye düşünüyor herkes. Bu yüzden iddaa’da bile ilginç bir tek farklı galibiyet oranı açıklandı: 3,05. Çok oran takipçisi değilim ama ben ilk kez böyle bir orana şahit oluyorum…

***

Haftanın diğer maçlarından yüksek oranlı başka tercihler var mı? Rıza Çalımbay Antalyaspor’u (Eto’o dâhil) iyi çalıştı bu hafta. Fenerbahçe deplasmanında yenilmeyeceklerdir zira Skertel ve Souza da cezalı. Karşılıklı gol de kesin…

Premier Lig’de Liverpool, Manchester City ve Arsenal peşi sıra sıralanıyorlar ve şampiyonlar ligi hakkı için kapışıyorlar. Arsenal, Stoke deplasmanına giderken Liverpool, geçen hafta Tottenham’ı yenen West Ham deplasmanına gidiyor. Manchester City içeride oynuyor ama geçen yılın şampiyonu Leicester’ı ağırlayacak. Lig biterken zorlu üç maça çıkacak olan üç takımın da tek farklı galip gelmeleri (handikap 0 bahsi) sistem kuponlarına konulmalıdır. Üçte iki oranında bile haklı çıkılsa kâr edilir.

Bournemouth – Burnley maçının berabere biteceğini düşünürken; Real Sociedad’ın Malaga’yı, Villareal’in Deportivo’yu ancak tek farklı yenebileceklerini öngörüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar