Anlaşmalı boşanmada nafaka miktarı belli oldu! Kutluay ne kadar ödeyecek?

Anlaşmalı boşanmada nafaka miktarı belli oldu! Kutluay ne kadar ödeyecek?

Eski manken Demet Şener ve eski milli futbolcu İbrahim Kutluay, bu sabah anlaşmalı olarak boşandı. Mahkeme, Kutluay'ın çocukları için aylık 32 bin 500 TL nafaka, Şener'e de 3 milyon TL tazminat ödemesine karar verdi.  Demet'in nafakası Şeyma Subaşı'nın aldığının dörtte biri kadar oldu.

Çekişmeli boşanma davası istinaf mahkemesinde olan eski manken Demet Şener ile eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay anlaşmalı olarak 40 dakikada boşandı.

İstanbul Aile Mahkemesi'nde gizli görülen celsede mahkeme çiftin boşanmasına karar vererek, mahkemeye sundukları boşanma protokolünü onayladı.

3 MİLYON TL TAZMİNAT ÖDEYECEK

Boşanma protokolüne göre çiftin iki çocuğunun velayeti Demet Şener'de kaldı. Protokole göre İbrahim Kutluay, Demet Şener'e nafaka ödemezken, çocukları için aylık toplam 32 bin 500 TL nafaka ödeyecek. Kutluay'ın Demet Şener'e de 3 milyon TL tazminat ödeyeceği öğrenildi.

Anlaşmalı boşanmada nafaka miktarı belli oldu! Kutluay ne kadar ödeyecek? 

DAVANIN GEÇMİŞİ

Demet Şener "Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasını" ve "aldatıldığını" ileri sürerek 2016 Ekim'inde açtığı çekişmeli boşanma davası 19 Ocak 2018'de sonuçlanmış, mahkeme çiftin boşanmasına karar vermişti. Demet Şener tazminat yönünden kararı temyiz ederek İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşımıştı. Demet Şener açtığı anlaşmalı boşanma dilekçesinde Şener ile Kutluay'ın aralarında kişilik farklığının bulunduğu, çok uzun süredir baş gösteren şiddetli geçimsizliğin gün geçtikçe arttığını belirtmişti. Evliliklerinin her iki taraf içinde çekilmez hale geldiğinin belirtildiği dilekçede, "Yaşanan olaylar tarafların sosyal ve psikolojik bütünlüklerini olumsuz olarak etkilemiş ve her iki taraf evliliklerini içinde bulundukları koşullar altında sürdüremeyeceklerini anladıklarından evlilik birliğine son vermeye karar vermişlerdir" denilmişti.

ŞEYMA'NIN DÖRTTE BİRİ

Geçtiğimiz günlerde eşinden boşanan Şeyma Subaşı aylık 120 bin TL'lik nafakasıyla sosyal medyanın diline dolanmıştı. Demet Şener'in tazminatı Şeyma Subaşı'nın tazminatının dörtte biri oranında kaldı.