Atatürkçü Emre Kınay, açtı ağzını yumdu gözünü: Şerefsizler...

Atatürkçü Emre Kınay, açtı ağzını yumdu gözünü: Şerefsizler...

Ünlü sanatçı Emre Kınay, Hasan Akar’ın Atatürk’ün annesini hedef alan sözlerine çok sert sözlerle yanıt verdi.

TVNet’te yayınlanan ‘Derin Tarih’ isimli programda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile manevi kızı Afet İnan hakkında skandal sözlere imza atıldı. 

Mustafa Armağan, Süleyman Yeşilyurt ve Yavuz Bahadıroğlu'nun katıldığı “Derin Tarih” dergisinin Latife Hanım konulu sayısının işlendiği “Latife Hanım Çankaya'nın ikinci first lady'si miydi” sunuşuyla hazırlanan programda, Atatürk ile manevi kızı Afet İnan arasında ilişki olduğu yönünde imalarda bulunuldu.
 
Bu programının ardından Nurcuların Hocası Hasan Akar, Atatürk'ün annesini hedef aldı. Hasan Akar “Atatürk'ün annesi Selanik genelevinde çalışıyordu” şeklinde 'alçakça' ifadeler kullandı.
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Atatürk hakkında sarf edilen skandal sözler toplum vicdanında infial yaratmış ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı "Atatürk'ün hatırasına hakaret etme" suçundan Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında iki ayrı soruşturma başlatmıştı.
 

 
Sanatçı Emre Kınay, Hasan Akar'ın bu sözlerine karşılık Twitter'dan çok sert bir tweet paylaştı.
 
Emre Kınay, “Şerefsiz!!! Eğer ispatlamazsan o kayıtları şerefsizsin! Görün iste! Kimlerin bitini kanlandırdınız! Neredeydiler, Kimden cesaret aldılar?” diye yazdı.