Berrak Tüzünataç'tan RTÜK'e tepki

Berrak Tüzünataç'tan RTÜK'e tepki

Berrak Tüzünataç, internetin denetlemesini sağlayacak yasa tasarısına tepki gösterdi: "Bir yetişkin olarak çocuklardan farklı içeriklere ulaşabilmenin gayet normal olduğunu düşünüyorum"..

Adnan Oktar'ın kanalında yayınlanan ve ‘kedicik’ diye bilinen kadınların yer aldığı programlar sonrasında internet üzerinden yapılan yayınların RTÜK tarafından denetlenmesi tartışması her geçen gün büyüyor.

Meclis'e sevk edilen torba yasadaki bir maddeye göre, lisanslı yayın kuruluşları internet sitesinden yayın yapabilecek. Ancak bunun için ayrıca lisans almaları gerekecek, lisans almayan kuruluşların yayınları ise sulh ceza hakimince engellenebilecek.

Tartışmanın büyümesi üzerine ünlüler dünyasından da tepkiler yükselmeye başladı. Fi dizisinde rol alan oyuncu Berrak Tüzünataç, sosyal medya hesabından tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Ne izleyeceğime kendim karar vermek istiyorum. Bir yetişkin olarak çocuklardan farklı içeriklere ulaşabilmenin gayet normal olduğunu düşünüyorum. Artık netflix’e kadar uzanan bu denetlemenin yetki alanı nerede son bulacak merak ediyorum”…