Çıplak fotoğrafları internete sızdırılan Lawrence: Sanki tüm dünya bana tecavüz ediyordu 

Çıplak fotoğrafları internete sızdırılan Lawrence: Sanki tüm dünya bana tecavüz ediyordu 

Silver Linings Playbook, X Men ve American Hustle filmlerinin ünlü oyuncusu Jennifer Lawrence, 2014 yılında çıplak fotoğraflarının cep telefonundan çalınarak internete sızdırılmasıyla ilgili Hollywood Reporter'ın radyosuna konuştu.

Çıplak fotoğrafları sızdırılan Jennifer Lawrence: Mükemmelseniz sorun etmeyebilirsiniz ama...

Olayı hala atlatamadığını söyleyen 27 yaşındaki oyuncu yaşadığı deneyimi şu sözlerle anlattı: “Bu hackleme olayı öyle bir şeydi ki, o kadar rahatsız ediciydi ki, kelimelere dökmek bile zor. (…) Aslında galiba hala olayı sindirmeye çalışıyorum. Güvenliğim beni durumdan haberdar ettiği sırada olay neredeyse dakika dakika yeni bir hal alıyordu. Adeta bir şantaj vakası gibiydi,   saat başı yeni fotoğraflar yayınlanıyordu. (…) Sanki bütün lanet olası gezegen tarafından topluca tecavüze uğruyordum, dünya üzerinde çıplak fotoğraflarıma ulaşamayacak tek bir insan yoktu."

Lawrence olay olduğu sırada yaşadığı travmayla başa çıkmaya odaklandığı için dava açmadığını söyledi: Olayda mağdur olan pek çok kadın bana ulaştı ve Apple'ı ve diğer şirketleri dava etmemi istedi ama bunların bana iç huzuru getirmeyecek, çıplak fotoğraflarımın yeniden yalnızca bana ve kendisi için çekmiş olduğum Nic'e (erkek arkadaşı) ait olmasını sağlamayacaktı. (…) Dolayısıyla kimseyi dava etmekle uğraşmadım, tek derdim bir an önce kendime gelmekti.

Lawrance, 2014 eylülünde, 100'ü aşkın tanınmış kişinin çıplak fotoğraflarının sızdırıldığı 4chan skandalının ilk kurbanıydı. Lawrence olayla ilgili olarak "Bu bir skandal değil, cinsel suç" demişti.