Çocuk tacizi ile suçlanan Kevin Spacey'e şok üstüne şok

Çocuk tacizi ile suçlanan Kevin Spacey'e şok üstüne şok

Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Kevin Spacey'e gelecek ay vermeyi planladığı yaşam boyu başarı ödülünü geri çekti.

ABD'li aktör Kevin Spacey'in cinsel istismar açıklamalarının ardından başlayan yaptırımlar sürüyor. Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Spacey hakkındaki ortaya çıkan çocuk tacizi suçlamasının ardından aktöre gelecek ay vermeyi planladığı yaşam boyu başarı ödülünü geri çektiğini duyurdu. Netflix ise "House of Cards" dizisinin son sezon çekimlerini süresiz olarak durduklarını açıkladı.

NTV'nin İngiliz Independent gazetesinden aktardığına göre, 58 yaşındaki Spacey'nin 1986 yılında o sırada 14 yaşında olan aktör Anthony Rapp'i taciz ettiğine dair iddiaların ortaya çıkmasının ardından akademi gelecek ay New York'ta düzenlenecek Emmy Ödülleri'nde Spacey'e verilmesi öngörülen 'Uluslararası Emmy Kurucuları Ödülü'nün iptal edilmesine karar verdi.

Akademiden yapılan açıklamada, 'yaşanan yeni hadiseler ışığında' Spacey'e verilmesi planlanan onur ödülünün iptal edildiği duyuruldu.

Öte yandan Netflix'ten yapılan açıklamada ise "House of Cards" dizisinin Baltimore'da başlayan dizi çekimlerinin durdurulduğu belirtildi.

Kevin Spacey henüz çekimler için Baltimore'a gelmemişti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, "Bir sonraki duyuruya kadar olan bitenleri değerlendirmek, oyuncularımız ve yapım ekibimizin endişelerine kulak vermek için House of Cards dizisinin altıncı sezonunun çekimlerine ara verdik" denildi.

Netflix bir önceki gün yaptığı açıklamada, Kevin Spacey ile ilgili "taciz suçlamalarından ötürü büyük rahatsızlık duyulduğunu" ancak diziyi bitirme kararının aylar önce alındığını aktarmıştı.