Deniz Seki'den mahkemeye mektup

Deniz Seki'den mahkemeye mektup

1,5 yıldır hükümlü bulunan Deniz Seki, yargılamanın usülsüz yapıldığını belirterek İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği mektupla yeniden yargılama istedi.

Bir buçuk yıldır Bakırköy Kadın Cezaevinde hükümlü bulunan Deniz Seki, kendisinin kaleme aldığı bir mektubu İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndererek yeniden yargılanma talebinde bulundu. Mektubunda soruşturmasını yürüten savcı Bilal Bayraktar'ın ve hüküm veren üç hakimden ikisinin açığa alındıklarını ayrıca verilen kararın Yargıtay Dairesi, Ceza Genel Kurulu, Anayasa Mahkemelerinden oybirliğiyle geçmediği belirtildi. Dönemin İstanbul Jandarma Komutanı hakkında da müebbet hapis istemiyle dava açıldığını kaydeden Deniz Seki, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"Bu yargının hastalıklı döneminin tek mağduru olarak hala içerdeyim. O dönem yargı tarafından mağdur edilen herkese geç de olsa iade-i itibar yapılmışken bana bu yapılmamıştır. Yargılamamda yapılan bu kadar usulsüzlüğe, hukuksuzluğa rağmen Yargıtay da, Anayasa Mahkemesi de bu hukuksuzluklara maalesef sessiz kalmayı tercih etmiştir. Ben yargıdan af ya da merhamet istemiyorum. Kapalı cezaevinde geçirilecek süreyi de tamamlayarak yeniden yargılanma isteğinde bulunmayı da özellikle tercih ettim. Tek isteğim bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından yeniden yargılanmamdır. Sizden gereğini samimi, kalbi duygularla ve içten saygılarımla talep ediyorum"

Deniz Seki'nin mektubunu avukatı Naim Karakaya, dilekçesi eşliğinde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. Avukat Naim Karakaya dilekçesinde, Deniz Seki'nin mahkum edildiği mahkemelerin adil yargılama yapmadıkları gerekçesiyle kaldırıldıkları belirtilerek yargılamanın yenilenmesi isteminde bulunuldu.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinin önümüzdeki günlerde Seki'nin yeniden yargılanma isteği hakkında karar vermesi bekleniyor.

Deniz Seki 16 Kasım 2014'te girdiği cezaevinde, 5 Haziran 2016 tarihinde son bir yılını geçirmek üzere açık cezaevine ayrılma hakkına sahip olacak.