Dünya, pop yıldızı Prince'in ölümüne ağlıyor

Dünya, pop yıldızı Prince'in ölümüne ağlıyor

Minnesota yakınlarındaki Minneapolis'te dün 57 yaşında hayata gözlerini yuman Prince'in ölümü, ardında soru işaretleri ve gözü yaşlı insanlar bıraktı.

Dünyaca ünlü ABD’li pop ikonu Prince’in ölümünün ardından birçok ayrıntı ortaya çıktı. Prince hayranları, sanatçının ölüm haberinin ardından, Minnesota’daki evinin yakınlarına çiçekler bıraktı…

'AŞIRI DOZ UYUŞTURUCU’ MU ‘GRİP’ Mİ
Prince’in ölmeden tam 6 gün önce, özel uçağıyla Illinois eyaletindeki Moline kentine acil iniş yaparak ‘doz aşımından’ hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı. Hastane yetkilileri pop yıldızının griple savaştığını söylese de, kaynaklar acil servise getirilen Prince’in uyuşturucu kullanımında aşırı doz alanlara verilen bir karışımdan verildiğini söyledi.
Doktorların pop yıldızının tüm geceyi hastanede geçirmesi gerektiğini aktardığı ancak Prince’in ‘Özel bir odası’ olmadığı gerekçesiyle hastaneden ayrılığı belirtiliyor.

ÖLMEDEN 15 SAAT ÖNCE GÖRÜNTÜLENDİ
Prince, ölümü açıklanmadan tam 15 saat önce Minnesota’daki evinin yakınlarındaki bir eczaneden çıkarken görüntülendi. Görgü tanıkları Prince’in ‘zayıf ve sinirli’ göründüğünü belirtiyor.
Dünyaca ünlü efsanevi pop yıldızı Prince Rogers Nelson, ya da bilinen adıyla Prince, Minnesota’daki evinde ölü bulundu. Sanatçının basın sözcüsü “Efsanevi, ikonik Prince’in öldüğünü çok büyük bir üzüntüyle doğruluyorum” açıklamasını yaptı.
ABD polisi sabah saatlerinde Prince’in aynı zamanda stüdyo olarak kullandığı evinden acil sağlık yardımı çağrısı aldıklarını, Paisley Park Stüdyosu’na vardıklarında Prince’i asansörde hareketsiz halde bulduklarını belirtti.
Acil yardım çağrısının yerel saatle 9:43′te yapıldığı, Prince’in ölüm saatinin kayıtlara 10:07 olarak geçti bildirildi.
SON KONSERİNİ CUMARTESİ GÜNÜ VERDİ
Prince son olarak geçtiğimiz cumartesi günü katıldığı bir etkinlikte sahne aldı. Prince sahnede hayranlarına şöyle seslenmişti: “Dualarınızı çar-çur etmeden önce birkaç gün daha bekleyin!”
100 MİLYONDAN FAZLA ALBÜM SATTI
Müzik kariyerinde 40 yılı deviren efsanevi pop yıldızı ve besteci Prince, bugüne kadar 100 milyondan fazla albüm sattı. Prince rock, R&B, soul ve hip-hop türlerini birleştirerek özgün bir tarz oluşturmuştu.
Prince’in 1984 albümü olan “Purple Rain” ABD’de on üç milyon kadar sattı ve Amerikan albüm listesinde yirmi dört hafta zirvede yer aldı. “Purple Rain” adlı film için yapılmış olan albüm, kendi başarısının yanı sıra sadece ABD’de filme 80 milyon dolarlık bir gişe rekoru kırdırttı. “En iyi film müziği” dalında Oscar ödülü de kazanan Prince, bu albümle kendi tarihinin en büyük sinema başarısını gösterdi.

HAYRANLARI BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDE
Haberin ardından hayranları sanatçının evinin önünde toplanmaya başladı. Birçok Prince fanı, sanatçının adeta ikonlaşmış “Purple Rain” (Mor Yağmur) isimli şarkısına ithafen mor giyindi.

Prince hayranları, sanatçının anısına çiçekler bıraktı.

MÜZİK DÜNYASI YASTA
Ünlü yıldızın ölüm haberi sevenlerini de yasa boğdu. İşte Prince’in ölüm haberi üzerine yapılan sosyal medya paylaşımları:
Madonna: “Prince dünyayı değiştiren bir vizyonerdi”
Aretha Franklin: “Çok büyük bir acı. Gerçek olamaz. İnanmakta zorlanıyorum”
Katy Perry: “Dünya büyük bir sihrini kaybetti”
Spike Lee: “Kardeşimi özlüyorum, Prince’in muhteşem bir espri anlayışı vardı”
Boy George: “Hayatımın en kötü günü. Huzur içinde uyu Prince, ağlıyorum”