Ebru Gündeş'in 'yalı' davasında karar çıktı

Ebru Gündeş'in 'yalı' davasında karar çıktı

Beykoz Kanlıca'daki yalısı yüzünden mahkemelik olan Ebru Gündeş'in yalı davasında Gündeş'in beraatine karar verildi. Tadilatı yapan inşaat mühendisine ise 1 yıl 8 ay ceza verdi.

Ebru Gündeş'in Beykoz'daki yalı davasında karar çıktı. Ebru Gündeş, davadan beraat ederken villaya izinsiz tadilat yapan mühendis Hakkı Süha Gökdemir'e 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Gökdemir'in cezası ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ: RIZA SARRAF'IN DOSYASI AYRILMIŞTI

Rıza Sarraf, Kanlıca sahilinde üç yalıdan oluşan Mehmet Arif Bey Yalılarından ikisini 2011 yılında satın alarak 4 parselini kendi, 5 parselini de eşi Ebru Gündeş Sarraf üzerine kaydettirdi. Sarraf, tarihi eser olarak tescili yapılan yalılarda tadilat çalışması başlattı. Tadilatın 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesi ile Rıza Sarraf ve Ebru Gündeş Sarraf hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yalılarda bina boyunca asansör yapıldığı, bina cephesinde doluluk ve boşluk oranlarının değiştirildiğinin tespit edildiği belirtildi.
İddianamede şüpheliler Rıza Sarraf, Ebru Gündeş Sarraf ve tadilat işlemlerini yaptığı belirlenen Hakkı Süha Gökdemir hakkında “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na” aykırılık suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

ABD'de bulunan Rıza Sarraf'ın ifadesi alınamadığı için dosyası eşi Ebru Gündeş ve diğer sanık Hakkı Süha Gökdemir'in dosyasından ayrılarak ayrı bir esasa kaydedilmişti