Erdal Erzincan: Orhan Gencebay'ı iyi ki dinlememişim anlamı içermektedir

Erdal Erzincan: Orhan Gencebay'ı iyi ki dinlememişim anlamı içermektedir

'Şimdi bunu doyasıya yaşıyorum...'

Türk halk müziğinin önde gelen isimlerinden Erdal Erzincan, Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) yönetim kurulunun görevden alınması ve yerlerine kayyım atanmasıyla açıklama yaptı. Erzincan, bir süre önce MESAM’daki yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa eden ve yönetime yönelik ağır eleştirilerde bulunan Orhan Gencebay’ı eleştirdi. 

Kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Orhan Gencebay dinlemeden ve hiç dikkate almadan 40 yıl boyunca bağlamayı taşımanın da başka bir onuru varmış. Şimdi bunu doyasıya yaşıyorum” ifadelerini kullanan Erzincan, sözlerinin Gencabay’ın sevenleri tarafından eleştirilmesinin ardından ise şunları söyledi:

"Sevgili arkadaşlar ben Gencebay'ın kötü müzisyen olduğunu dile getirmedim. Ancak tarzını takip etmedim ve ondan beslenmedim. Attığım twit mesamda yaptığı açıklamaları ve eylemlerinden sonra iyi ki dinlememişim anlamı içermektedir.”

Sevgili arkadaşlar ben Gencebay'ın kötü müzisyen olduğunu dile getirmedim. Ancak tarzını takip etmedim ve ondan beslenmedim. Attığım twit mesamda yaptığı açıklamaları ve eylemlerinden sonra iyi ki dinlememişim anlamı içermektedir.

Şubat ayı başında MESAM Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa eden Gencebay, sonrasında yönetim kurulu üyeliğinden de ayrılmıştı. Gencebay’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Fuat Güner, Suat Suna, Ahmet Selçuk İlkan ve Recep Ergül de istifasını sunmuştu. 

Yaşanan gelişmelerin ardından MESAM’a kayyım atanmış,  Kültür Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucu, başkanlığını Arif Sağ'ın yürüttüğü mevcut yönetime işten el çektirilirken; yerlerine Yavuz Bingöl, Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah üye olarak atanmıştı.