'Erdoğan'ın cümleleri kabus gibi'

'Erdoğan'ın cümleleri kabus gibi'

Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, Erdoğan'ın isim vermeden Erol Evgin hakkında yaptığı "Sen sanatçı olsan ne olur olmasan ne olur!" açıklamasıyla ilgili yorumda bulundu.

Fazıl Say bu tepki bizleri çok da fazla şaşırtmadı diyerek Erol Evgin’in verdiği röportajı ve Erdoğan’ın çıkışını yorumladı. İşte Say’ın sosyal medya hesabından Erol Evgin’e verdiği o destek satırları: “Sanatçı Erol Evgin’in Balçiçek İlter’e verdiği röportajda söylediği sözler sosyal medyada gündem olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada Erol Evgin’i isim vermeden eleştirdi. Erdoğan, Evgin için “Bunlar ne cins adamlar. Sen sanatçı olsan ne olur, profesör olsan ne olur, doçent olsan ne olur? Önce millete saygı duyacaksın, saygı, bu milletin hiçbirini küçümseyemezsin” diye konuştu.
Erol Evgin ve sanatçı olmak üzerine bu kabus gibi cümlelerin ardından bir cümle de ben ekleyeyim; kendisini 8 yaşımdan beri tanırım, aydın bir insandır, mütevazidir, vatanseverdir, eğitimli olmak üzerine verdiği röportajda söylediği şeylerin çoğunda haklıdır, cesur davranmıştır, ve cesur davranan herkes gibi kafasına tokmak inmiştir. Çok da şaşırmadı kimse. Gereksiz, orantısız, haksız bir “zılgıt”… İyi hoş da; ey halkımız; Peki ne olunmalı? Eğitimsizlik mi iyi? Günlük kazancı 30binin üzerindeki Fatih Terim gibi Avrupa 17. Olup elenip dönünce mi mutlu oluyorsunuz? Hayır olmuyorsunuz! Sayıca çok olmak her konuda haklı olmak değil elbet. En azından, biraz saygı…